2015 – Raggsockans år!

UtskriftAllt har ju en egen dag numer, men vi på Järbo Garn tycker att raggsockan förtjänar mer än så – därför har vi utsett hela 2015 till Raggsockans år!

Redan tidigare under året har vi bjudit på en rad nya sockbeskrivningar där vi visat flera olika typer av hälar. T.ex. Afterthought heel, där hälen stickas efteråt (91527) och bumeranghäl, som stickas med kortvarv (91334).

Nya sticktekniker, såsom magic loop förenklar sockstickandet i och med att man slipper de fyra strumpstickorna. Man kan även sticka två sockor samtidigt, om man vill det. På så vis blir den där andra, annars så tråkiga sockan, klar samtidigt!

91526: Tå-upp-sockor med Magic Loop-teknik

Majas Tåuppsocka (91526) stickas med magic loop och har dessutom en specifik uppläggning som ger en smidig och snygg tå, utan klumpig avmaskning. Se vår film som visar uppläggningen och magic loop.

Om du söker på Plagg – Sockor & Benvärmare så får du massor av gratis beskrivningar att välja mellan.

Har du provat ankelsockor (91609), yogasockor (91681) eller flipflopsockor (91643)?

Sockgarner

Vad är då lämpligt garn till sockor?

Ja, egentligen vilket garn som helst som du gillar, MEN vill du ha en slitstark socka, så är det ett inslag av polyamid som är hemligheten.

Raggifamiljen

Vår populära ”Raggifamilj” har en perfekt blandning av Superwashbehandlad ull och Polyamid. Superwashbehandlingen gör att sockan går att tvätta i maskin och Polyamiden gör garnet starkt.

Läs mer om alla garner på Garnsidan.

Syntetgarn

Akrylgarn är också ganska slitstarkt, men värmer kanske inte lika bra som ull. Det omåttligt populära stretchiga Soft Raggi är svalt och passar bra till somriga sockor.

Vårt allra senaste sockgarn, Happy, består av Ull, Akryl och Polyamid.

Fler syntetgarner, se Garnsidan.

Ullgarn

Sen har vi de rena ullgarnerna! De värmer naturligtvis bra, men är inte lika slitstarka. Här är det handtvätt som gäller.

Gästrikefamiljen – 1 trådigt, 2 trådigt, 3 trådigt och 4 trådigt – rent härligt ullgarn.

Fler ullgarner, se Garnsidan.

Till bebisar

Små personer -som inte nöter så mycket på sina fötter än – rekommenderar vi raggifamiljen, Happy, samt de mjuka merinogarnerna Mio och MiraSkrållan, med sin mjuka mjölkfiber och merinoull, samt Junior i blandningen akryl och polyamid, är oslagbart sköna babygarner. På sommaren passar Soft Raggi samt bomullsgarner som Nova och Elise.

Psst.. Hela hösten och vintern kommer vi bjuda på massor av socktips och beskrivningar. Håll utkik här på bloggen!

 

 

 

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

4 kommentarer om “2015 – Raggsockans år!

  1. Jag har stickat babyraggsockor enligt era mönster (Nova mfl), responsen från användarnas målsmän är att resåren är väl tajt. Jag har kontrollerat masktätheten innan och anpassat stickorna. Jag föreslår minst 4 m mer i resåren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *