FuzzilliXL

Hoooked’s FuzzilliXL är en utvecklad variant av Fuzzilli, som är betydligt lättare att arbeta med. FuzzilliXL är ett vågigt garn som närmast påminner om zick-zack-band. Det kan användas till både virkning, stickning och vävning samt som dekorband. Det bästa? FuzzilliXL är till 100% gjort av återvunnet material!

Idén till Hoooked föddes 2007, när grundaren Geesje Mosies fick insyn i den enorma mängd textilavfall som den europeiska modeindustrin producerar. Detta ledde till utvecklandet av Zpagetti, ett 100% återvunnet bomullsgarn som kunde tillverkas av just dessa rester. Sen dess har sortimentet utökats med både garner och tillbehör. Grundidén har dock alltid varit densamma – att erbjuda hållbara produkter som gör skillnad, och alltid sätta miljön i första rummet.

De flesta av Hoooked’s garner är grova och lätt elastiska, vilket betyder att de passar perfekt för dig som just kommit igång med stickning eller virkning. Även erfarna handarbetare kan finna mycket glädje i dessa kvalitéer, då de är både enkla och roliga att skapa med.

Hitta återförsäljare >

99% Högkvalitativ bomull, 1% Övriga fibrer

7

Ca 500 g

Ca 130 m

10x10 cm

Nr 10-12

10x10 cm

Nr 10-12