Designa med Manos del Uruguay

Vill du skapa design och inspiration tillsammans med kvinnokooperativet Manos del Urugay? Då ska du läsa mer om deras senaste initiativ i gästinlägget nedan!

design-submition-banner

Följande text är direkt översatt från Manos del Uruguays blogg –>

Viva la Lana – Manos Design Submission

Manos Design Submission är ett initiativ som syftar till att stärka banden mellan oss – skaparna av Manos – och er – det kreativa garnkollektivet.

Vi vill uppmuntra till kreativt, vackert och oberoende skapande med våra garner genom att visa upp och sprida all den talang som finns inom garnvärlden.

Vi tar gladeligen emot designförslag från såväl etablerade som nya designer från världen över.

img_20160907_223659

Såhär funkar det:
Du designar med ditt favoritgarn från Manos i åtanke, skickar ditt designförslag till oss (exempelvis i formen av skisser, bilder eller liknande) tillsammans med fakta om vilken kvalitet, färg och mängd som du behöver. Ange också den tid du behöver för att designa, sticka upp, skriva färdigt och publicera mönstret.

Skicka sedan detta till clalanne@manos.com.uy tillsammans med en liten presentation av dig själv. Glöm inte att skriva med länkar till eventuell blogg/hemsida/instagram och ravelry-sida.

Vi (Manos) kommer sedan att gå igenom alla förslag och därefter kontakta de utvalda för att planera och se till att ni får garnet som behövs för att förverkliga er design.

När du sedan publicerat mönstret på Ravelry, Magcloud eller din egen sida så kommer vi att sprida det på vår hemsida, Instagram, Pinterest och Facebook.

img_20160907_152055

Vi kommer att publicera nya utmaningar och ta emot fler förslag var tredje månad.

För att göra det ännu roligare kommer vi att köra olika teman vid varje tillfälle. Dessa teman kan exempelvis handla om Uruguays arv eller olika delar av fårets och ullens egenskaper, och så vidare! Temat kommer bara att fungera som inspiration, vilket i sin tur kan översättas till sticktekniker, former, färger och detaljer. Ingen anledning att tolka dem bokstavligt, med andra ord.

Temat för det första ”Viva la Lana” är.. TANGO!

Vi kommer löpande att dela med oss av inspirerande bilder på vår Instagram och Facebooksida. Kom ihåg att hashtagga med #vivalalana!

Vi hoppas att du ska uppskatta detta initiativ och anta utmaningen!

img_20160907_221944

Varma hälsningar från,
Teamet bakom Manos del Uruguay

 

 

 

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

En kommentar om “Designa med Manos del Uruguay

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *