Grönt garn är skönt garn!

Tänk att det finns garn som liksom överrumplar en med all sin myckenhet! (Du som läst eller sett Alice i underlandet, vet att myckenhet är ett ord som Alice använder sig av… ) I detta fall tycker jag att myckenhet passar alldeles utmärkt. För Alegria är liksom mycket av allt! En färgskala som kan få vilken stickare som helst att trilla av stolen, en mjukhet och smidighet som gör stickningen till en fröjd – och så en hållbarhet både i form av att garnet är slitstarkt och att det tillverkas under schyssta förhållanden.

Tänk bara vilka sockor det går att sticka av dessa härliga härvor! (Något som jag för övrigt tänker göra, fortare än kvickt…)

När vi ändå pratar om Alegria så vill jag passa på att dela lite färginspiration med er! Här kommer den:

Sedan 2000 har företaget Pantone utsett årets färg och nu har de avslöjat vilken som är trendfärgen för 2017. Årets färg är Greenery – en ljusgrön färg med en gul underton som ska föra tankarna till den första vårdagen.

Det gröna symboliserar längtan till natur och stillhet, strävan efter en hållbar miljö samt önskan om ren och hälsosam mat. Dessutom står grönt för pånyttfödelse och framtidstro. En slags nystart helt enkelt! Vilket ju kan behövas i dessa turbulenta tider.

Jag (Maja) och övriga medarbetare på Järbo Garn, skriver gärna under på alla dessa värden, och vill därför bjuda på en liten inspirationsinjektion i form av gröna nyanser från Alegrias palett. Symboliken bakom årets färg, går ju verkligen hand i hand med de värderingar som Manos Del Uruguay står för. Ni minns kanske att deras garner tillverkas lokalt av kvinnor med småskaliga jordbruk, och att samtliga av deras produkter är Fairtrade-märkta?

Vad kan då passa bättre än att fira årets färg 2017, med en härva grön Alegria? Livfulla nyanser som är sprängfyllda med växtkraft. Som en portion vårgrönska eller en glimt av färgprakten då björkarna knoppas!

Håll till godo – här kommer mina förslag:

image

(Färg nr 14753)image(Färg nr 14761)

Järbo Garn, Manos del Uruguay - Alegria, 100 g

(Färg nr 14742)

Järbo Garn, Manos del Uruguay - Alegria, 100 g

(Färg nr 14746 – denna ser litegrann ut som en blåbärsskog, tycker jag!;)

Med det önskar vi på Järbo Garn er ett 2017 fyllt av växtkraft, vackra naturupplevelser och stillhet!

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

En kommentar om “Grönt garn är skönt garn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *