Höstsockan: Färgval

Nu har det blivit dags att titta närmare på färgval inför vår kommande knit-a-long HÖSTSOCKAN! Jag (Maja) har satt samman 6 olika färgkombinationer i toner som jag tycker passar på hösten. Mest dämpade, jordiga nyanser – men också ett par färgklickar.

Du kan förstås kombinera PRECIS vilka färger du vill. Junior Raggi kommer i många härliga nyanser, så det är bara att välja och vraka! Här hittar du färgkartan om du vill ta dig en titt.

En sak är dock viktig att tänka på:

Välj två färger med god kontrast, eftersom sockdesignen bygger på ett antal tvåfärgade mönster! Om nyanserna ligger för nära varandra kommer inte dessa mönster att framträda tydligt – vilket tyvärr är detsamma som att mönsterstickningen blir ”bortkastad”.

(Pssst! I morgonens materialinlägg hittar du information om garnåtgång.)

Här kommer mina färgförslag. Hoppas du hittar någon favorit!

HÖSTLÖV (Majas färgval)

Färgnr: 68404 och 68420

SKOLSTART

Färgnr: 68404 och 68416

LJUNGHED

Färgnr: 6801 och 68410

KVÄLLSTE

Färgnr: 68401 och 68402

HÖSTGLÖD

Färgnr: 68403 och 68407

TALLSKOG

Färgnr: 68403 och 68419

P.S. Om du föredrar någon annan färgsättning så vill jag tipsa om att den naturvita (Nr 68401) gör sig bra ihop med de flesta övriga nyanser – och då får du också en bra kontrast. Det skulle också vara läckert att kombinera den mörkgrå och den ljusgrå (68404 och 68403).

Lycka till med färgvalet!

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

15 kommentarer om “Höstsockan: Färgval

  1. Ser fram emot att börja Har valt höstlöv men kan oxå tänka mej kalla dom ”solen” som finns i den fina gula färgen och tänker ge dom till min dotter som är ”solen i mitt liv”

    1. Perfekt tillfälle att lära sig nya moment, just i samband med en KAL! Då kan du få mycket uppbackning och stöd om något är svårt… Härligt att du gillar färgerna!

  2. Om jag har förstått det rätt borde jag kunna byta ut juniorraggi mot miniraggi?
    Det har jag 2 Malmlådor fulla med (skäms lite) men ett passande tillfälle att testa om färger inte blir bra värmer de ändå fötterna.
    Passar de inte mig så passar de någon annan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *