Inspiration: Soft Cotton

007

Idag tänkte jag skriva några rader om Soft Cotton – ett av Järbo Garns fina bomullsgarner!

Soft Cotton är vad jag skulle kalla ett äkta ”bra-att-ha-garn”! Trivsamt till tusen, perfekt för pyssel och kreativitet, mormorsrutor och virkade mjukisdjur, nåldynor och gästtofflor – ja, listan kan göras lång… Eftersom garnet finns i så många nyanser är kombinationsmöjligheterna många!

Själv har jag arbetat mycket med Soft Cotton under åren som designer, i samband med att jag tagit fram virkmodeller för Järbo Garns räkning. Till exempel skallrorna och snuttefiltarna som jag gjorde förra året. Perfekt som dopgåva eller välkomstpresent åt nyfödda bebisar!

garn,skor, diagram 010

Har du Soft Cotton i garnskåpet?

Här kommer tips på hur du kan gå tillväga om du vill söka efter mönstertipstips och inspiration:

1. I Järbo Garns mönsterarkiv finns många fantasifulla beskrivningar för Soft Cotton. Gå in på sidan för beskrivningar, välj ”Soft Cotton” och klicka på sök. Då ser du en sammanställning av samtliga mönster för Soft Cotton.

2. På handarbetsforumet ”Raverly” kan du se vad andra stickare och virkare har skapat med hjälp av Soft Cotton, genom att söka på garnet och sedan klicka på fliken ”pattern ideas” eller ”projects”.

3. Om du använder Pinterest kan du söka på ”Soft Cotton”  – för att se vad andra handarbetsvänner världen över har gjort av just det garnet. Du har väl förresten inte missat att Järbo Garn har en egen Pinterest-sida som går att följa?

P.S. Den lilla jordgloben har jag ”frivirkat” av… ja, just precis… Soft Cotton förstås!

 

 

 

 

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

2 kommentarer om “Inspiration: Soft Cotton

  1. Soft Cotton är inte bra längre. Det är tjockt och luddigt. Sorgligt, det som var så bra till allt möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *