Lär dig virka!

Har du alltid drömt om att kunna virka?

Då har du kommit helt rätt! Här nedan har vi nämligen samlat länkar till alla våra olika virkskolor. Innan du kommer igång kan det dock vara bra att ha garn och virknålar till hands, och därför vill vi börja med att tipsa om vårt blogginlägg som handlar om just detta:

Virkskola: Garn & Virknålar

Har du skaffat fram allt material som behövs? Då är du redo att sätta igång med del 1 av vår virkskola, där vi går igenom hur man kommer igång med virkning. Du får bland annat öva på luftmaskor, fasta maskor och att virka fram och tillbaka.

Virkskola: Del 1

När du har lärt dig luftmaskor (lm) och fasta maskor (fm), samt hur man virkar fram och tillbaka så är du väldigt nära att virka din första grytlapp! För visst är det roligare att virka något man kan använda eller ge bort, än att virka ”bara” för att öva?

Virkskola: Grytlapp

Blev det någon grytlapp? Då är du redo för del 2, där vi går igenom hur man virkar fyrkantigt och platt, och resultatet blir en mormorsruta! Du lär dig bland annat stolpar, smygmaskor och färgbyte.

Virkskola: Del 2

Kan du gissa vad som kommer härnäst? I del 3 av vår virkskola fortsätter vi virka runt i spiral, men denna gång gör vi cirklar. Vi ska lära oss magisk ring, halvstolpar och olika sätt att sluta och börja nytt varv. Resultatet? Fina glasunderlägg som passar perfekt till sommaren och en korg att lägga dem i!

Virkskola: Del 3

Har du klarat dig så här långt? Då är du redo för den sista delen och examensprovet i vår virkskola! Den här gången är det dags att virka tredimensionellt. Det gör vi genom att öka lite mindre och ibland bara vartannat varv. Därmed bildas en skålform. På detta sätt kan vi skapa ”bollar”, som kan användas till kroppsdelar till din alldeles egna amigurumi!

Virkskola: Del 4

När du är färdig med vår virkskola för nybörjare finns det ytterligare några inlägg som kan vara bra att spana in. Först och främst har vi vår ordlista för virkare:

Ordlista för virkare!

Vill du sen lära dig virka efter diagram? Då kan du spana in vår virkskola för just detta!

Virkskola: Diagram

En stor och tråkig del inom både virkning och stickning är trådfästandet. För att underlätta detta vill vi även tipsa om hur du gör osynligt avslut på virkat och stickat:

Osynligt avslut på virkat och stickat

Sist men inte minst kan det vara en bra idé att spana in vår blockningsskola, där vi visar hur man genom våtspänning kan forma arbetet till önskat mått. Perfekt för dig som nybliven virkare med andra ord!

Blockningsskola


Nu är du definitivt redo för att ta dig an något av våra gratis virkmönster!

Då kan vi först och främst tipsa om alla våra virkmönster här på bloggen. Som om inte det vore nog bjuder vi på närmare 300 virkprojekt bland våra gratis beskrivningar. Låt skapandet börja!

 

 

 

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

2 kommentarer om “Lär dig virka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *