Majas favoriter

Idag är det jag, Maja – som har fått nöjet och äran att djudyka i Järbo Garns stora mönsterarkiv och välja ut fem mönster som jag gillar lite extra mycket! Här har ni dem – mina favoriter!

 

Stickbeskrivning 90242

90242 POLOTRÖJA

Den här mysiga tröjan i Lovikkagarn har jag sneglat på en längre tid… Vilken dröm att få tillbringa hösten i den!

Klassiska polojumprar kan man liksom aldrig få för många av, eller hur? Särskilt inte när de är så här fina! Jag skulle göra min i grått precis som på bilden (- eftersom det är en sådan klassisk höstfärg) och bära den tillsammans med en yllekjol och grovstickade strumpbyxor. Skulle också vara snyggt att ha ett läderskärp i midjan – om man vill ge tröjan en mer feminin touch!

Länk till mönstret

5-30_omslag_web_A4

 

5-30 BRUDKLÄNNING

För mig känns det omöjligt att göra en favoritlista utan att ta med ovanstående konstverk: Den flätstickade brudklänningen! I stickväg är den verkligen något extra. Tänk er ett vinterbröllop i en dylik klänning… Visst skulle man väl känna sig lite som en nordisk drottning?

Länk till mönstret

91261_omslag_web_A4

 

91261 FOLKLOREINSPIRERADE VANTAR

Jag älskar lekfullheten i dessa vantar – broderierna är underbara! Dessutom är det så praktiskt och skönt med kragvantar, tycker jag! Då slipper man oroa sig för eventuella glipor mellan vante och jackärm…

Länk till mönstret

14-21_omslag_web_A4 (2)

 

14-21 DAMKOFTA MED SNÖSTJÄRNOR

Som ni märker är grått en favoritfärg för mig när det gäller stickade plagg! Och är det någonting annat som jag tycker mycket om så är det koftor! Så: Grått + Kofta = Kärlek vid första ögonkastet.

Vad vore förresten livet utan stickade koftor, egentligen? Definitivt både kallt och trist…;)

Den här nätta koftan är så söt, tycker jag! Med den klassiska åttabladsrosen som en del i mönsterstickningen… Känns skandinaviskt och tidlöst, på ett alldeles oemotståndligt sätt!

Länk till mönstret

7-37_omslag_web_A4

 

7-37 OVERKNEE-RAGGSOCKOR

Jag vill ha riktigt höga knästrumpor i höst och vinter – det bara är så! Ett helt lass – minst… Känner på mig att knästrumpetrenden snart är över oss! Och då är ju detta ett alldeles förträffligt basmönster att utgå från. Gillar pompom-bollarna också, för den delen! 🙂

Om jag skulle sticka mig ett par skulle de vara… grå! (Förstås!) Men det allra bästa vore ju att ha minst ett par i varje färg, eller hur? Då klarar man vilket höstrusk som helst med bravur!

Länk till mönstret

Ja, det där var mina fem favoriter… Märker att det blev mycket höst- och vinterbetonat, trots att det är sommar just nu. Kanske inte så konstigt egentligen.. Att jobba som designer innebär att ständigt ligga ett par säsonger före i tanken. För mig är det vardag att sticka jultossor i juni och sommarlinnen i december.

Hursomhelst hoppas jag att min ”vintriga” favoritlista kan funka som inspiration när du ska planera dina höst- och vinterprojekt! Det börjar ju bli dags nu…

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

6 kommentarer om “Majas favoriter

    1. Jag har stickat den och den finns just nu hemma hos mig, men ska imorgon tas med för fotografering på en blivande brud

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *