Mysteriestickning

Nästa vecka drar vi igång höstens Mysteriestickning, som vi valt att kalla #järbofilten.

Under 8 veckor kommer vi här på bloggen att ge er ett delmoment i veckan, där resultatet blir en härligt värmande lapptäcksfilt i olika mönster. Lagom klar till att ge bort i julklapp!

Filten kommer bestå av 18 rutor som är 30 x 30 cm, och stickas i olika mönster. Vi kommer ge er 6 olika mönster och tänker att man gör varje mönster i 3 färger – julrött, grått och natur. Garnet vi valt är Raggi.

Du kan såklart välja att göra fler eller färre antal rutor efter eget tycke och tid. De två sista veckorna visar vi hur man syr ihop rutorna samt stickar en fin kant runtom.

Det kommer vara enkelt förklarat så alla ska kunna vara med!

OBS! Motiven i skissen är endast ett utkast på hur det kan komma att se ut. Vi stickar själva vartefter veckorna går. Tillsammans kommer vi skapa många unika finfina filtar innan jul.

OCH – vi vill såklart se era alster, både under arbetets gång och när ni är klara. Lägg gärna upp bilder på Instagram eller Facebook och tagga #järbofilten.

Vill du vara med? Skaffa då material till nästa onsdag, för då börjar vi!

Du behöver:

 • Stickor nr 5 (eller den grovlek på sticka som ger dig rätt masktäthet)
 • Flätsticka/Hjälpsticka
 • 3 strumpstickor nr 5 (till kanten)
 • Ca 400 g Raggi röd (fg 1511)
 • Ca 400 g Raggi grå (fg 1549)
 • Ca 400 g Raggi natur (fg 1500)
 • Ca 160 g Raggi av valfri färg till kanten

Masktäthet: Ca 16 m slätstickning på stickor nr 5 = 10 cm.

 

Psst… I vår Facebook-grupp Vi som stickar Järbofilten delar vi bilder, tips och inspiration. Visa gärna din filt på Facebook och Instagram (@jarbogarn), hashtagga #järbofilten.

FB_jarbofilten

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

15 kommentarer om “Mysteriestickning

 1. Va kul men har för mycket projekt på gång just nu så jag hänger inte på. Kommer det fler mysterier fram över?

 2. Skulle så jättegärna prova att hänga på men mina tummar vill inte samarbeta. Får se om jag kan låta bli.

 3. Har kommit igång! Allt garn inhandlat, utom till kanten (i valfri färg). Vill vänta och se… Det här är helt fantastiskt roligt! Suverän idé!

  1. Hej Anna-Karin! Vad roligt att uppskattar vår mysteriestickning. Vi vill gärna se bilder på Facebook eller Instagram 🙂

 4. Har kommit igång! Allt garn inhandlat, utom till kanten (i valfri färg). Vill vänta och se… Det här är helt fantastiskt roligt! Suverän idé!

 5. Fasen vad roligt, men jag har just blivit arbetslös igen och har ej råd att köpa på mig raggi garn för detta. 🙁 Jan man använda annat garn istället?

  1. Ett garnalternativ till Raggi är ju Vinga, och det skulle kunna fungera. Ett annat förslag är att börja med att göra en ruta av varje, och låta det bli ett lite längre projekt. Annars finns det säkert någon som kan tipsa om ett bra garnalternativ i Facebookgruppen för Järbofilts-stickare: https://www.facebook.com/groups/389997897816688/ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *