Nya färger i Soft Raggi

Har du drabbats av vårlängtan? Då kan våra nya färger i Soft Raggi vara något för dig!Läs mer om garnet, spana in gratis mönster och hitta återförsäljare här på hemsidan >

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

4 kommentarer om “Nya färger i Soft Raggi

 1. Hej Karl!

  Har köpt soft raggi garn och tänkte sticka benvärmare till barnbarnet som är 3 år
  Såg nånstans att till barn från 2-5 år så ska 20cm * 20cm stickas och sedan sys ihop
  Garnet är så elastiskt så det verkar blir så stort…när man mäter ska maskorna fösas ihop på stickan eller hur? Det blir väldigt ”vågigt”undertill, så jag undrar om det är fel garn att använda till benvärmare?
  Har inte stickor nr 3 utan använder nr 4
  Så vad säger du?
  Hälsningar
  Lena

  1. Hej Lena! Eftersom vi inte har någon beskrivning till benvärmare åt barn i Soft Raggi så kan jag tyvärr inte säga exakt. Men, precis som du skriver är garnet rätt elastiskt, så om du vill använda det skulle jag rekommendera att sticka någon cm mindre än angivet! Om du vill använda ett garn som är mindre elastiskt i liknande grovlek kan vi rekommendera antingen Junior (http://www.jarbo.se/artikel/junior/) eller Llama Silk (http://www.jarbo.se/artikel/llama-silk/).

   Lycka till!

   1. Hej å tack för svar!
    Har kommit en bit på stickningen så det får bli nåt annat istället för benvärmare, kanske pannband eller kjol till nån docka….:)
    Roligt är det iaf för en nybörjare som jag!
    Lena

 2. Hej
  Ska sticka sockor i soft raggi – Finns något knep för att få randningen likadan på båda sockorna? Kan jag ta garn från utsidan av nystanet till socka ett och inifrån nystanet till socka två? Eller måste jag mäta ut så att jag börjar på samma mönsterdel av garnet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *