Rå – merinoull när den är som vackrast!

 

034Idag är det sådär spännande igen… Det är nämligen dags att presentera en av Järbo Garns nya höstnyheter! Med glädje i rösten välkomnar jag  – merinoull när den är som vackrast! Ett garn som påminner mig om porlande bäckar, mjuk mossa, slingrande stigar, ståtliga tallar, avlägsna tjärnar och hemlighetsfulla skogsväsen

Jag har haft chansen att bekanta mig med  under en tid nu, och för mig har det blivit en riktig favorit. Fast ska jag vara helt ärlig så jag föll jag nog egentligen pladask så snart jag fick en av de sammetslena härvorna i handen. Sedan blev det ju inte direkt sämre när jag fick sätta stickorna i det…

Varför då? Jo, för att Rå är en klassisk merinoull med härlig stuns, vilket gör den väldigt trivsam att arbeta med. Med Rå kan du sticka distinkta strukturer där varje maska framträder tydligt. Perfekt till flätstickning och andra typer av strukturmönster, med andra ord!

En annan spännande egenskap som det här garnet har, är att det lämpar sig väldigt väl för handfärgning. Rå är alltså en finfin bas om du vill prova på att färga garn själv! Kanske söker du någon nyans som inte går att hitta på marknaden – eller så vill du bara få chansen att uppleva hur det känns att ha färgat sitt eget garn? Då är Rå ett bra alternativ!

Själv är jag dock vansinnigt förtjust i de här naturnära nyanserna. Och så är det det här med garn på härva… Man kan ju bli lycklig för mindre!

048

Önskar dig en spännande garnhöst med minst en härva Rå i garnkorgen!

/Maja

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

3 kommentarer om “Rå – merinoull när den är som vackrast!

  1. Jag älskar merinoull men så är det det där med mulesing. Jag har letat men hittar inget om vart Rå är tillverkat och under vilka villkor.

    1. Hej Anna! Enligt vår Animal Welfare Policy får absolut ingen mulesing förekomma. Denna måste alla våra leverantörer skriva under och följa, och på så vis kan vi garantera att inga djur kommer till skada. Hoppas därför att du väljer att sticka med Rå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *