Stickad vinterfröjd

Idag gästas vår blogg av Sanna Mård Castman – en av våra mest anlitade frilansdesigner. Här berättar hon om sin bok ”Stickad Vinterfröjd”, där hon nu stickat upp flera modeller i våra garner. Låt inspirationen börja!


Låt mig presentera mig själv, jag heter Sanna Mård Castman, jobbar som stickdesigner sedan många år tillbaka. Är alltså en devoted stick- & virknörd, en titel jag bär med stolthet. Jag började min karriär på Marks & Kattens på 80-talet och efter några år där har jag jobbat som frilansare. Mina uppdragsgivare består av grossistföretag inom handarbete, här i Sverige t.ex. Järbo Garn, veckotidningar som Allers, Föräldrar och Barn med mera. Under resans gång har det så klart blivit många projekt varav ett av de roligaste varit min lilla bok ”Stickad Vinterfröjd”.

omslagsbild_bok

När man jobbat som stickdesigner i många år så har man ju självklart en hel hög, en jättehög hög med idéer som aldrig blir av. Idéer som man själv brinner för men som kommer i skymundan i allt annat jobb. Det var så min bok kom till.

Jag har alltid, ända sedan min designkarriär tog fart vurmat för stickat till baby. Njuter ända ut i mina små fingerspetsar när jag får göra babydesign. Och att göra just en stickbok med mönster för baby var en liten dröm för mig. Så, när jag fick möjligheten tog jag den. Resultatet blev boken ”Stickad Vinterfröjd”.  Alla plaggen var gjorda i ekologisk babyull i grått och vitt, precis så som jag ville ha det, med en röd tråd inte bara i färgerna utan även i kompositionerna.  Jag ville att boken skulle vara härlig att bläddra i, med fina bilder, det skulle vara lite mer än endast en bok med stickade mönster, en upplevelse. Och om man får säga det själv så blev jag lyckligt nöjd. Och ännu roligare att den finns även på danska och även kommer ut på norska och finska.

Men! Egentligen borde den heta Stickad-hela-året-om-fröjd! Plaggen går ju så klart att sticka året om i andra garner än babyull och i andra läckra färger.  Så, jag stickade upp några plagg ur boken i Llama Silk och Alpacka Solo. Och här är resultaten:

Klanning_SV_Llama_Silk

luvjackan_fram luvjackan_bak

gron_troja_i_AS

mossa_i_AS

 

Klänningen är stickad i Llama Silk, jackan i Alpacka Solo och likaså tröjan + mössan.

Hoppas att ni ska få lite vårinspiration.

Sticka lugnt / Sanna


Ett stort tack till Sanna för hennes inspirerande tankar. Om ni vill köpa hennes fina bok så hittar ni flera återförsäljare via följande länk. Garnåterförsäljare hittar ni under ”Köpställen” här på hemsidan.

 

 

 

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

4 kommentarer om “Stickad vinterfröjd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *