Vårtecken-KAL: Fågelägg (Del 3)

”Små, små fågelungar
sova i sitt bo.
Lilla fågelmamma
får då lite ro.”

– Margaretha Thulstrup

Dags att ta oss an den tredje delen av Vårtecken, vilket också är designer Majas egen personliga favorit!

Om mönstret i del 3: I denna del kommer vi att jobba med två olika strukturer. Den första har hämtat sin inspiration från fågeläggets spräckliga yta, och den andra från formen av små, små fågelägg i ett bo. Båda dessa tekniker är effektfulla och roliga att sticka – trots att de inte är särskilt svåra att lära sig.

FÅGELÄGG

Struktur 1:

Varv 1: Med färg 3: Räta maskor

Varv 2: Med färg 1: *1 rm, 1 am* upprepa från *-* varvet runt.

Varv 3: Med färg 3: Räta maskor.

Varv 4: Med färg 1: *1 am, 1 rm* upprepa från *-* varvet runt.

Upprepa varv 1-4 ytterligare 1 ggn.

Struktur 2:

Stickas enbart med färg 3.

Varv 1-5: Räta maskor.

Varv 6: *3 rm, [sticka i den 5:e m under = ta följande maska av stickan och repa försiktigt upp de fyra maskorna under, stick sedan in stickan i den 5:e maskan under och sticka 1 rm genom den och om de 4 lösa trådarna som bildats, så att de fångas upp och ”låses” fast av den stickade maskan]* upprepa från *-* varvet runt.

Varv 7-11: Räta maskor.

Varv 12: *1 rm, [sticka i den 5:e m under = ta följande maska av stickan och repa försiktigt upp de fyra maskorna under, stick sedan in stickan i den 5:e maskan under och sticka 1 rm genom den och om de 4 lösa trådarna som bildats, så att de fångas upp och ”låses” fast av den stickade maskan], 2 rm* upprepa från *-* varvet runt.

Upprepa varv 1-6 ytterligare 1 ggn.

Sticka 1 rätt varv.

Här finns en film som visar momentet (titta från 1:25) >

Så har vi klarat av del 3 – bara att invänta nästa vårtecken, som faktiskt är det sista i denna KAL…

Psst! Gå med i vår Facebook-grupp Vi som stickar Vårtecken – där delar vi bilder, tips och inspiration. Visa gärna ditt arbete på Facebook och Instagram (@jarbogarn). Glöm inte att använda hashtag #vårteckenKAL

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

10 kommentarer om “Vårtecken-KAL: Fågelägg (Del 3)

    1. Jag kommer att filma detta moment och lägga upp det i Facebook-gruppen under efremiddag/kväll. Tills dess så uppmanar jag dig att läsa/prova – och göra exakt som det står. Det låter nämligen mycket svårare än vad det är. Se det som att du repar upp de fyra maskor som är staplade på varandra, och sedan stickar genom den 5:e understa maskan i den stapeln, precis som om du skulle sticka genom en vanlig maska. När du gör det låses de fyra trådarna som bildats när du tagit upp de fyra maskorna. Återkommer med video i em/kväll.

  1. Förstår inte färgsättningen på bilden…? Mönstret har bara tre färger men på bilden finns det även ett parti med ljusare lila, precis ovanför äggen som ska stickas i del 3… Kan jag ha missat eller missförstått nåt för jag set inte heller det i självs mönstret…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *