Vinnare: Trettiofem vantar

Nu har det blivit dags att presentera vinnarna i vår utlottning av Majas bok:

Foto: Helén Pe

 

Linda Hancock Welander
”Min farmor var min stora inspiratör och läromästare när jag lärde mig sticka som fem, sexåring. Det första jag efter mycket vånda fick klart var en liten dockfilt i rosa, med allehanda typer av maskor som det kan bli som nybörjare. Efter det har jag precis som de flesta äldre i min släkt fortsatt att handarbeta, där jag gärna prövat nytt. Senaste var att sticka trupp socka.”

Marjatta Ahlbäck
”Första minnen nä jag virkade dockläder till min Maja-docka. Året var 1955 !”

Monica Gestrinius
”Mitt första handarbetsminne var i trean o vi skulle sticka en halsduk i rätstickning. Oj så jobbigt det var. Jag tog hem den o mamma hjälpte till, det tokiga var att det syntes ju väl att det inte var jag som hade stickat. I början väldigt ojämn o på mitten jättefin o sen ojämn igen. Jag hade en snäll syfröken så hon så inget, fast hon säkert förstod att jag fått hjälp. Den var gul med grå ränder. Synd att den inte finns kvar…”


Vinnarna har dragits helt slumpmässigt med hjälp av en nummergenerator (www.random.org), och kontaktats per mail. Stort grattis till Linda, Marjatta och Monica!

Foto: Helén Pe

 

På bilden ovan ser du vantarna ALLMOGE från boken, stickade i isländska Léttlopi. Materialinfo finner du här nedan:
Garnåtgång
BF = 100 g turkos (nr 11404)
MF1 = 50 g naturvit (nr 10051),
MF2 = 50 g vinröd (nr 11409)
MF3 = 50 g gul (nr 11703)

Blir du lika sugen som oss på att sticka dessa skönheter? Då hittar du länk till återförsäljare av boken via Bonniers hemsida. Om du vill läsa mer om TRETTIOFEM VANTAR så hänvisar vi till det tidigare tävlingsinlägget, där Maja själv berättar om boken och bjuder på flera smakprov. När du ändå är där kan du passa på att läsa några av alla de underbara handarbetsminnen som ni valt att dela med er av – över 500 st! Stort tack för denna fantastiska läsning!

 

jarbo_rgb

© Copyright Järbo Garn.
Reproducering och publicering av material och texter är ej tillåten utan medgivande från Järbo Garn AB.
Du är däremot varmt välkommen att länka hit.

En kommentar om “Vinnare: Trettiofem vantar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *