Visa ditt sommarslöjdande och vinn mjuka Llama Soft

Klart du vill fylla på garnlådan med lyxiga och sammetslena Llama Soft! Vårt fluffigaste garn som ger fjäderlätta, ljuvliga plagg. Två härvor räcker gott och väl till den här snygga turbanen eller den ribbstickade mössan här. Llama Soft finns i fem pudriga nyanser och du väljer själv vilken eller vilka färger du vill ha om du vinner. 

Nu till själva tävlingen! Vi vill se hur handarbetandet ser ut runtom i landet, norden och kanske till och med världen i sommar. Var är du precis just nu? 

För att vara med och tävla gör följande:

  1. Ta en bild precis där du är! Visa ditt handarbete eller ett färdigt plagg - och vi vill att bilden är nytagen. Tänk sommar, slöjd och en helt vanlig eller ovanlig dag!
  2. Lägg upp den i tävlingsinlägget på Facebook eller publicera den på ditt Instagramkonto där du berättar att du är med och tävlar. Använd hashtagen #järbosommarslöjd så hittar vi ditt inlägg. Du kan även mejla bilden till blogg@jarbo.se. Skriv "Sommarslöjd" i ämnesraden.
  3. Njut av sommarens handarbete och vänta!

Tävlingen pågår fram till den 13:e augusti kl. 23.59. En lycklig vinnare kommer därefter att utses av oss och presenteras här på bloggen och i våra sociala medier!

Och för er som blev nyfikna på garnet kommer här lite mer läsning:

Många stickare har säkert upptäckt den ljuvliga alpackans ull, men nu är det dags för dess okända kusin att ta ett steg in i rampljuset. Med en fiber som är minst lika mjuk och fin som alpackaull förtjänar den bolivianska laman verkligen din uppmärksamhet. Det är inte för inte som den kallas för Andernas kashmir.

Under närmare två decennier har vår producent förfinat processen att skilja lamans grövre ytterpäls från den tunnare innerpälsen. Resultatet är en av de finaste fibrerna i världen. Studier tyder faktiskt på att lamafibern är både mjukare och har bättre isolationsförmåga än alpackans.

I Llama Soft har baby lama-ullen blandats med polyamid, vilket ger ett mjukt och hållbart garn med en naturligt, obehandlad känsla. Garnets grovlek gör dessutom att du snabbt får ett vackert resultat, oavsett om du stickar eller virkar. Som om inte det vore nog är det både värmande och snällt mot miljön!

Llama Soft