Vårens stora nyhet - Järbo lin!

Vårt nya lingarn är det mjukaste du känt! Tack vare linets unika egenskaper får dina stickade plagg ett vackert fall samtidigt som de är luftiga och sköna mot huden. Holma-Helsingland har jobbat med lingarn i flera generationer, och de kan sin sak. Faktum är att byn Sörforsa i Hälsingland är byggd runt Holma-Helsinglands vackra fabrik. Deras garn håller väldigt hög kvalitet och färgpaletten med 16 nyanser är vi mycket stolta över! Linet odlas i Belgien, Holland och Frankrike.

Ni kan kika på färgkartan här, och missa inte våra fina garnkits! Här hittar ni vår återförsäljarkarta där ni kan se vilka butiker i er närhet som säljer Järbo lin.

Nytt och spännande designsamarbete

Våra nya mönster i Järbo Lin är skapade av Kristin Blom, mönsterdesigner som tidigare är publicerad i bland annat The Knitter. Kristin Blom är född och uppvuxen i norra Hälsingland och fick kärleken till lin och linne med modersmjölken, den kärleken består även om hon numera bor i Uppsala. Kristin hittar ni förstås på Instagram och Ravelry också.

Våra nya mönster i Järbo Lin

I kollektionen ingår t-shirten Siw som finns för dam och barn men också som body för baby – med och utan puffärm. Övriga mönster i kollektionen är koftan Märta (dam och barn) som har ett spetsmönster i form av regndroppar samt sjalen Bettan som har ett intrikat mönster av lyfta maskor.

Mönstren i kollektionen är speciellt gjorda för att passa att göra i just lin, t ex finns det inga muddar eftersom jag inte tycker det blir så fint i lin. Däremot blir i-cords jättefina i lin, så det finns det på några mönster. Linet har ett väldigt fint fall och gör sig därför bra i lite oversize som i t-shirten Siw, eller med lite klockad nederdel som på koftan Märta. Spetsstickning är också något som blir väldigt fint i lin – framför allt efter blockning. Babybodysarna görs i två garner, lin för den vackra överdelen och bomull för nederdelen, det blir mjukare och mysigare för blöjbaken med bomull än lin. Här hittar du alla mönstren!

Knit-along: T-shirten Siw

Vi kommer under våren att sticka toppen Siw tillsammans med er och designer Kristin Blom. Läs mer om vad du behöver för att delta i KAL:en i materialinlägget som ni hittar här. Här nedanför ser ni bilder på samtliga mönster i kollektionen!