Blog

 1. Tävling: Visa din fruktkasse eller linsjal och vinn lyxigt stickset!

  Tävling: Visa din fruktkasse eller linsjal och vinn lyxigt stickset!

  TÄVLING!

  För er som är sugna på att sticka sjalen Tre systrar eller någon av fruktkassarna i Järbo lin - passa på att vinna ett superlyxigt stickset med väska från KnitPro värde 1150 kr! 

  Lägg upp en fin bild på ditt projekt (det behöver inte vara helt färdigt!) på ditt öppna instagramkonto (använd hashtag #järbotävling) eller skicka den i ett mejl till blogg@jarbo.se.

  Tävlingen pågår till 25 juni kl 23.59.

  Du som vinner blir kontaktad där du postade bilden.

  Stort lycka till! 

  Read more »
 2. Nätkassar och 'Tre systrar' - en linsjal med tre olika avslut

  Nätkassar och 'Tre systrar' - en linsjal med tre olika avslut

  Vad sägs om några nya mönster i Järbo lin?

  I dag släpper vi mönster till en helt underbart somrig sjal!
  Det är Maria 'Garnomera' Samuelsson som designat den åt oss - och hon kallar den Tre Systrar. Visst är det fint! Grunden i sjalarna är samma, men den har tre olika avslut att välja bland.Precis som att tre systrar är i grunden samma, men med olika personligheter och utseenden... Så poetiskt, tack snälla Maria för att du formgett denna fina och roliga sjal och nätkassar åt oss!

  Sjalen är väldigt enkel och rolig att stic

  Read more »
 3. Järbo lin KAL: Vinnaren i vår fototävling!

  Grattis Sofi Söderlund, du är vinnaren i vår fototävling!

  Du vinner Järbo lin så att det räcker till en till Siw-topp. Stort tack till alla som deltog i tävlingen - det har varit en fröjd att se era fina bilder i mejlen, på facebook och på Instagram.

  Kolla in hashtag #Järbolintävling eller tävlingstråden i facebookgruppen för att se ett gäng bilder på superfina Siw:or!

  Här hittar ni all info, garnpaket och länkar till blogginlägg om ni vill sticka Siw nu! 

  Read more »
 4. Pastellsommar - en enkel virkad sjal i mormors-teknik

  Pastellsommar - en enkel virkad sjal i mormors-teknik

  Har du precis lärt dig att virka? Då är detta ett roligt och enkelt virkprojekt för dig!

  Pastellsommar är en sjal uppbyggd av samma teknik som används i vanliga mormorsrutor. Du börjar med en liten trekant som växer och blir större och bredare för varje varv. Sjalen kommer att få formen av en triangel och består av stolpgrupper om tre som du virkar i mellanrummet av föregående varvs stolpgrupper.

  Här hittar du garnpaket med allt du behöver för att virka Pastellsommar!

  Här hittar du mönstret som både går att ladda ner som PDF och beställa hem.

  Här kan du läsa exakt hur du gör för att virka en trekantig mormorsruta. Sjalen är faktiskt en enda stor sådan! Vill du lära dig hur du virkar från början? Då ska du läsa igenom

  Read more »
 5. Skippa fjädrarna - använd tovull!

  Skippa fjädrarna - använd tovull!

  De senaste åren har det blivit populärt att smycka sitt påskris med annat än fjädrar. Du kan till exempel roa dig med att virka fina skruvar till riset - eller varför inte små ägg och kycklingar?

  Nåväl - vill du göra det väldigt enkelt för dig så använder du tovull! Vi har många färger och det är superenkelt att ta en tuss och "gnugga fast" runt kvistarna. 

  Vi har både svensk tovull om du vill ha ett naturligt grått och stilrent ris, eller vår populära mjuka tovull i många färger.

  Av ullen som blir över kan du tova runda påskägg. Kika på den här videon om du vill ve

  Read more »
 6. Randig socka med vårt fina sockpaket

  Randig socka med vårt fina sockpaket

  Hej på er! Hoppas att ni klarar av vardagen hyfsat i dessa märkliga tider. Många av oss måste stanna hemma - och då passar det väl bra med ett par välsittande och enkla sockor i vårens färger?

  Här hittar du vårt garnpaket med garnerna du behöver!

  Jag har stickat sockorna i vårt fina sockgarn Junior Raggi efter Maja Karlssons fenomenala sockmönster "Blommor och Bin". Följ det mönstret - men i stället för att följa mönstrets färger så stickar du ränder. Ett hett tips är att testa våra SmartStix. Finns både som rundstickor för Magic Loop och strumpstickor och de passar perfekt till det här projektet. Du behöver stickor 2,5 mm.

  Blommor och bin - med ränder!

  Lägg upp en

  Read more »
 7. Fototävling: Visa oss din stickning i Järbo lin!

  Fototävling: Visa oss din stickning i Järbo lin!

  Självklart kör vi en fototävling för er som stickat i Järbo lin! 

  Priset till dig som vinner: Garn till en till Siw-topp i din storlek i valfri färg!

  Lägg upp en fin bild på din färdiga Siw (eller om du stickat något av de andra mönstren i linkollektionen!) i kommentarfältet i KAL-gruppen på facebook, på ditt öppna instagramkonto (använd hashtag #järbolintävling) eller skicka den i ett mejl till blogg@jarbo.se, skriv då Järbo lin tävling i rubrikraden.

  Tävlingen pågår till 28 april kl 23.59.

  Du som vinner blir kontaktad där du postade bilden, och vi vill såklart visa din bild för alla våra följare!

  Stort lycka till! 

  PS. Kom ihåg att det är en fototävling - kreativa, fina och roliga bilder har störst chans att vinna!

  Vill du kika på blogginlägg, garn och tillbehör till Siw och våra andra linmönster,

  Read more »
 8. Indlæg 3: T-shirten Siw

  Indlæg 3: T-shirten Siw

  Vi går nu ind i uge tre og hvis du har kunnet følge med, så har du snart en ny forårsbluse! Der mangler kun ærmer og blokning.

  Det er fantastisk dejligt at være sammen med jer i denne proces og se jeres kreationer tage form. Tænk på hvor mange af jer der for to uger siden aldrig havde prøvet i-cordopslagning/aflukning, vendepinde eller at strikke efter diagram? For ikke at tale om de mange, der aldrig havde prøvet at strikke oppefra og ned. Så mange nye teknikker som I har lært. Det var da ikke så svært, vel? Nu kan du kaste dig ud i en masse nye opskrifter, som indeholder disse teknikker. Hvad der er svært eller let har man en tendens til at bedømme ud fra hvad man i forvejen kan eller ikke kant. Det er ikke alt, som man ikke kan, der er svært og desuden – det du allerede kan og som du synes er let, kan jo faktisk være svært for andre. Jeg vil også takke for den gode stemning i vores KAL-gruppe på Facebook - det er herligt at se hvor hjælpsomme i er.

  Ærmer

  Read more »
 9. Osa 3: Siw

  Osa 3: Siw

  Vi går inn i uke tre, og hvis du henger med i dette tempoet så har du snart en ny topp til våren! Litt ermestrikk og blokking er alt som gjenstår.

  Det er fantastisk moro å henge med i prosessen deres og se at prosjektet tar form. Tenk så mange av dere som for to uker siden kanskje hverken hadde forsøkt å strikke i-cordopplegg eller -avfelling, forkortede pinner, og kanskje ikke engang hadde strikket etter diagram?

  For ikke å snakke om at mange kanskje ikke hadde forsøkt å strikke ovenfra og ned. Så mange nye teknikker som dere har lært dere! Og kanskje var det ikke så vanskelig heller? Nå våger dere å gi dere i kast med masse nye oppskrifter som inneholder disse teknikkene.

  Det som er vanskelig eller lett har man en tendens til å bedømme ut fra hva man allerede kan og ikke. Det er ikke alt man ikke kan som er vanskelig, og dessuten – det du allerede kan og synes er lett kan jo faktisk være vanskelig for andre. Jeg vil også takke dere for den gode stemningen i

  Read more »
 10. Del 2: Toppen Siw

  Del 2: Toppen Siw

  Hvordan går det med Siw’ene rundt omkring i stuene? Håper at dere liker følelsen av det myke lingarnet og resultatet som vokser frem mellom hendene. Følelsen av lin på kroppen er den beste spør dere meg. Jeg har noen lingensere som brukes konstant i sommerhalvåret. Jeg elsker den store vidden som gjør dem så svale, og at de kan trekkes utenpå en kjole like godt som rett på kroppen.

  Jeg vet også at meningene om lin er delte: man elsker å strikke med lingarn – eller hater det. Hvis du strikker mye med det, kan det kjennes over fingeren der tråden ligger, og litt i hendene også. Synes du det er krevende for hendene har jeg to tips: for det første anbefaler jeg å prøve pinnene Addi Novel, de små fordypningene på pinnene gjør at det ikke glir så lett og derfor kan du slappe av litt med hendene når du strikker. For det andre kan du bytte på med et annet prosjekt i et annet materiale (eller jeg vet at det er normalt å gjøre, men jeg er en sånn monogam strikker, så jeg bare nevner d

  Read more »
Side