Noen varer er utsolgt fra lager på grunn av pandemien. Les mer her

BLOGG

 1. Glad påsk!

  Glad påsk!

  Glad påsk önskar vi på Järbo!

  Vi har denna påsk gjort ett roligt samarbete med grymma Johanna Cryer. På hennes Instagram hittar ni tutorials och bilder som visar hur ni gör hennes fina påskägg och blommor i vårt mjuka garn Elise. 

  Till Johannas I

  Read more »
 2. Sticka brioche (eller patentstickning) med två färger

  Sticka brioche (eller patentstickning) med två färger

  Vill du lära dig att sticka brioche? I tröjan Flora och tröjan Pomona ur Häfte 6 Gröna Rum stickar du briochestickning med två färger. Att sticka brioche (eller patentstickning) innebär att du stickar varje varv två gånger, med olika färger. Du använder aldrig två färger samtidigt, utan låter en vila medan du stickar med den andra. 

  Vi har tagit fram sju videos som visar de tekniska momenten i mönstret. 

  Här hittar du mönster och garnpaket: Tröjan Flora av Anna Strandberg

  Read more »
 3. Beige är den bästa färgen just nu

  Beige är den bästa färgen just nu

  Hörni, vi har något att berätta: Beige. Just nu är det hetare än någonsin! Naturvitt, varmgrått, beige, benvit, ljus kamel, sand... Färger som tidigare inte väckt så mycket uppmärksamhet är äntligen i rampljuset! Och egentligen förstår vi ju varför. Det är snyggt, tidlöst och passar till de flesta och till det mesta. En beige kofta eller tröja är ju faktiskt ofta de som blir mest använda. 

  Här ovanför ser ni tröjan Körsbär av Inga Semmingsen i Llama Silk. Färgen är Linen Beige. Visst är den magisk?

  Nu kommer 10 t

  Read more »
 4. Enklaste halskragen

  Enklaste halskragen

  En enkel, varm och gosig halskrage. Du stickar kragen med både Elise och Curly samtidigt genom att lägga garntrådarna dubbelt.

  Curly är ett bouclégarn som ger ett lurvigt och mysigt intryck (ull och mohair). Elise är ett bomulls- och akrylgarn som ger stadga och skapar en fin färgmix tillsammans med Curly.

  Mönstret passar fint för dig som inte stickat tidigare eller för dig som helt enkelt vill ha en snygg och varm halskrage/cowl.

  Så gör du:

  Lägg med dubbelt garn upp 100 maskor på sticka 5.5 mm.

  Slut varvet till en cirke

  Read more »
 5. Vi må dessverre avlyse vår KAL

  Vi må dessverre avlyse vår KAL

  Som dere vet, hadde vi planlagt en knit-along for koften Maja som ble lansert i november. Som dere sikkert har merket, er det svært tomt i mange butikkhyller der islandsgarnet vårt burde lagt. Økt etterspørsel av Ìstex garn i året som gikk, samt problem forbundet med pandemien, har gjort at vi ikke har fått hjem garn fra Island så ofte og i samme omfang som vi ha

  Read more »
 6. Julvanten 2020 - del 3

  Julvanten 2020 - del 3

  Hjertelig velkommen til del 3 av Julvanten 2020!

  Da har tiden kommet som setter prikken over i-en, det vil si tommelen! En passe liten oppgave å gå i gang med når knekken koker på komfyren. Deretter er julevantene dine klar til bruk!

   

   

  HØYRE TOMMEL

  Før de 12 tommelmaskene over, jevnt fordelt, på 2 pinner. Begynn å strikke det stripete mønsteret over 12 masker, plukk deretter opp 6 nye masker på tommelens bakside i stripemønst

  Read more »
 7. Julvanten 2020 - Del 2

  Julvanten 2020 - Del 2

  Hjertelig velkommen tilbake! Nå er vi klar for del 2 av Julvanten 2020. Håper at julestemningen har innfunnet seg hos dere og at det har gått bra å strikke mansjetten!

  Would you like to read the blog entry in another language? 

  Svenska

  Dansk

  Suomi

  Read more »
 8. Julvanten 2020 - Del 1

  Julvanten 2020 - Del 1

  Hjertelig velkommen hit, på Luciadagen! Idag får vi endelig møte lyset i form av Lucia og hennes terner, og lytte til vakker sang! Vi på Järbo håper at denne Knit-along skal bli ytterligere et lyspunkt der vi kan møtes – noe vi trenger så vel i disse tider.

  Håper at du sitter klar med garn og pinner, og litt julekaffe med noe godt til? For nå setter vi i gang med første delen av Julvanten 2020!

  For de av dere som strikker i våre ferdige pakker - les materialinnlegget for å se

  Read more »
 9. Julvanten 2020 - Materialinnlegg

  Julvanten 2020 - Materialinnlegg

  Julvanten 2020 starter på Luciadagen, og vi publiserer den første delen av oppskriften allerede 06.00, så dere som vil stå opp i otta og strikke til Luciamorgenen, har god tid på dere til å finne frem oppskrift og materialer. Ser frem til å få tilbringe en stemningsfull tid sammen med dere som vil dele denne koselige tradisjonen med oss!

   

  Tekniske moment som inngår

  • Vrangbordopplegg
  • Latvisk flette
  • Tofarget strikk
  • Enkel tommelkile

   

  Dato

  7/12: Materialinnlegg

  13/12: Del 1 – sk

  Read more »
 10. Sticka och virka tillsammans med andra - delta i en KAL eller CAL!

  Sticka och virka tillsammans med andra - delta i en KAL eller CAL!

  "Vad är en KAL??" brukar vi får höra. Nu ska ni få veta allt ni behöver veta!

  Att delta i en KAL eller CAL, (knit-along eller virkalong), är ett väldigt roligt sätt att lära sig nya saker och sticka och virka tillsammans med andra. 

  Vad är en KAL eller CAL?

  KAL är en förkortning på engelska och står för knit-along: översatt till svenska betyder det ungefär "tillsammansstickning".  CAL är en förkortning för crochet-along eller virkalong på svenska. 

  Både KAL och CAL är egentligen samma sak, det enda som skiljer sig åt är handarbetet: i

  Read more »
Side
^Topp Copyright © 2013-nåtid Magento, Inc. Alle rettigheter reservert.