Noen varer er utsolgt fra lager på grunn av pandemien. Les mer her

Monthly Archives: February 2020

 1. Nå strikker vi Siw sammen: Alt du trenger å vite

  Nå strikker vi Siw sammen: Alt du trenger å vite

  Vi tjuvstarter våren her på Järbo garn ved å sette fingrene i det nye og fantastiske Järbo lin i16 forskjellige farger som vi har funnet frem. Linen er dyrket i Baltikum og spunnet på Holma Helsingland i Forsa – midt i linlandet Hälsingland, landskapet som en gang i tiden ble rik på linen og der linblomsten er landskapsblomst.

  Det er jeg, Kristin Blom (@ladyrowena på Instagram og Ravelry), som har hatt æren av å designe Järbos vårkolleksjon i lin. Jeg er født og oppvokst nord i Hälsingland mellom vaiende linåkre og bondeslott, men bor nå i Uppsala. Jeg designer strikkemønstre når jeg ikke jobber som kommunikator og grafisk designer.

  I vår Knit Along (KAL) skal vi strikke en t-shirt som heter Siw – døpt etter min mamma som er en fantastisk strikker, og som har inspirert meg fra barnsben av. Siw strikkes ovenfra og ned og har korte ermer og hullmønster i form av blåklokker over skuldrene. Siw er dessuten oversize, dvs. at den har mer bevegelsesvidde normalt. Hvis du ikke har f

  Read more »
 2. Vårens stora nyhet - Järbo lin!

  Vårens stora nyhet - Järbo lin!

  Vårt nya lingarn är det mjukaste du känt! Tack vare linets unika egenskaper får dina stickade plagg ett vackert fall samtidigt som de är luftiga och sköna mot huden. Holma-Helsingland har jobbat med lingarn i flera generationer, och de kan sin sak. Faktum är att byn Sörforsa i Hälsingland är byggd runt Holma-Helsinglands vackra fabrik. Deras garn håller väldigt hög kvalitet och färgpaletten med 16 nyanser är vi mycket stolta över! Linet odlas i Belgien, Holland och Frankrike.

  Ni kan kika på färgkartan här, och missa inte våra fina garnkits! Här hittar ni vår återförsäljarkarta där ni kan se vilka butiker i er närhet som säljer Järbo lin.

  Nytt och spännande d

  Read more »
 3. Nya färger i Alpe - ni valde namnen!

  Nya färger i Alpe - ni valde namnen!

  Ni är otroliga!

  Vi fick hundratals förslag på vad höstens kommande färger i Alpe ska heta. Nu har vi ägnat en god stund åt att läsa alla förslag och fundera över namnen ni föreslog... Flera av er lämnade samma förslag, så vinnarna har valts slumpmässigt om så var fallet. ⁠
  Namnen som vi valde är Ginger Brown, Peacock Blue, Meadow Green och Raspberry Red! ⁠

  Ni som har vunnit ett garnpaket med nystan i er färg heter Jennifer Fridell (Meadow Green), Ulrica Walfridsson (Peacock Blue), Nina Goos (Raspberry Red) och Marie-Louise Albertsson Julin (Ginger Brown).

  Stort grattis till er, och återigen SÅ roligt att ni var så många som ville vara med och hjälpa oss med detta färgprojekt!. Garnet släpps efter sommaren, så håll ut!

  Read more »
^Topp Copyright © 2013-nåtid Magento, Inc. Alle rettigheter reservert.