Månadsarkiv: Juni 2015

 1. Älskar, älskar inte…

  Älskar, älskar inte…

  Ni minns väl den gamla ramsan – älskar, älskar inte? Hur man plockar kronblad efter kronblad från en prästkrage i hopp om ”landa rätt” med orden på det sista bladet…

  Att spå i prästkragar innebär dock ett ganska stort risktagande med tanke på att det är 50% chans att misslyckas. I värsta fall drar man en nitlott och blir ståendes där med ett ”älskar inte”… Inte ett dugg kul!

  MEN det gäller lyckligtvis inte virkade prästkragar! Jag har helt sonika designat en prästkrage som garanterar ett lyckligt slut på ramsan – och därmed evig tur i kärlek… Smart va?

  Bara att sätta igång att virka om du vill bli en av de tursamma! 

  Läs mer »
 2. Virkmillans pannband

  Virkmillans pannband

  Idag bjuder den otroligt inspirerande Camilla ”Virkmillan” Lindberg på ännu ett mönster här i vår blogg. Missa inte vår tidigare intervju med Camilla. Titta även in på hennes blogg, och se till att följa henne på Instagram för massvis av inspiration!

  Hej kära bloggläsare – Camilla här igen!

  Idag bjuder jag på ännu ett mönster här i Järbos blogg. I finaste vitt eller i din favoritfärg virkar du detta enkla men fina pannband. Fint både till vardags eller fest, eller varför inte som ett solband när du ligger på stranden och solar?

  Läs mer »
 3. Döläcker sommarväska

  Döläcker sommarväska

  Det här med döskallar verkar vara ett motiv som är här för att stanna. Det är också väldigt roligt att virka!

  Jag har sytt en väska av ett par gamla jeans och pimpat med en döskallevirkning utanpå. Kanske blir den min favorit i sommar. Gör en du också!

  Det här behövs:

  Ca 50 g Järbo 8/4 (vit: 32010)
  Ca 12 meter RibbonXL (vit: RXL28)
  Överdelen av ett par jeans
  Matchande kantband/snedslå, ca 1½-2 meter
  Sytråd (vit: 13201)
  Magnetlås (finns t.ex. på 

  Läs mer »
 4. Sommartopp i Lina: Så monteras rutorna!

  Sommartopp i Lina: Så monteras rutorna!

  Virkar du som jag blomsterrutor till sommartoppen just nu? Då kan jag berätta att det har blivit dags för fortsättning på virkföljetongen – ni vet den som jag presenterade här på bloggen i förra veckan!

  Missade du det? Eller känner du hur ett våldsamt virksug bubblar upp inom dig nu, i denna stund? Då kan jag glatt meddela att det är långt ifrån för sent att hänga på! I detta inlägg hittar du all info som behövs för att surfa med på virkvågen! 

  Idag ska jag visa hur du virkar ihop rutorna, dvs monterar dem, när du väl kommit så långt. Antingen kan du virka klart samtliga rutor och sedan montera, eller så gör du som jag och ”småfuskar” lite

  Läs mer »
 5. Virka vacker vallmo!

  Virka vacker vallmo!

  Blommor är fascinerande – eller hur! Rätt som det är så står de bara där och slösar med skönhet, utan att jag riktigt förstår hur det gick till? Tänker på det extra mycket i dessa dagar när jag möts av blomsterprakt vart jag än går!

  Att fånga blommors färg och form med hjälp av garn och virknål är alltid en rolig utmaning! Den här gången tog jag mig an Vallmo – den klarröda, stolta blomman som lyser mer än de allra flesta andra.

  Vallmofakta

  • Vallmo (Papaver) odlades redan 5000 f. Kr i Mesopetamien och har bland annat påträffats i egyptiska gravar.
  • I den grekiska mytologin förknippades vallmo med skördegudinnan Demeter
  Läs mer »
 6. Prästkrage som tavla eller duk

  Prästkrage som tavla eller duk

  Än hinner du virka en sista-minuten-gåva till midsommar. Denna prästkrageduk är snabbvirkad och passar både som duk och tavla!

  En glad midsommar önskar vi er alla!

  Prästkrageduk

  Garn: Järbo 8/4 (gul: 32001, vit: 32010, grön: 32025, blå: 32047) alt. Nova (gul: 48016, vit: 48001, ljusila: 48009)
  Virknål: Nr 3
  Tillbehör tavla: Broderiram (yttermått ca 14 cm)

  Prästkrage

  Med gult garn och virknål nr 3: Gör en magisk ring med 8 fm, 1 sm.
  Varv 2: Virka 1 lm, 2 fm i varje fm = 16 fm.
  Ta av garnet.
  Varv 3: Med

  Läs mer »
 7. Strandprojekt: Virka blommig sommartop efter egna mått!

  Strandprojekt: Virka blommig sommartop efter egna mått!

  Glad sommar på er! Nu måste det väl ändå vara hög tid att sätta igång med en liten strandvirkning? Det är i alla fall vad jag har gjort…

  På bilden bredvid ser ni en skiss som föreställer det plagg jag tänker mig: En sommartop med kimonoärm och stickad midjeresår. Ärm-, bröst- och ryggparti består av virkade blomsterrutor som monteras genom att man virkar ihop dem. Sedan plockas maskor upp längs med nederkanten, med hjälp av en rundsticka. Sist av allt tänker jag avsluta kanterna med en virkad bård.

  Jag virkar toppen efter mina personliga mått och tänkte som så att det kanske finns fler än jag,

  Läs mer »
 8. Treochenhalvtimmesslipovern med knapp

  Treochenhalvtimmesslipovern med knapp

  Hej – brandgula Anna är här igen!

  Kalle på Järbo skickade mig tio nystan i samma färg, och lätt manisk som jag är var jag ju tvungen att använda dem allihop. Det gav mig en bra anledning att förverkliga en idé som jag har haft ett tag: att göra en slipover med ett enda knapphål. Inte för att det är så omistligt utan för att det blir ganska gulligt plagg – eller hur?

  Knapphålet går att placera på valfritt varv, och vill man kan man klämma in (eller borde jag skriva hinna med?) två. Jag brukar inte sticka något högst upp eftersom halsen är lite trång, och jag tycker att det blir fint med ett slags halv-V-ringning.

  Grundmodellen är alltså fortfarande den berömda Femtimmarskoftan, men här blir det tack vare en enkel variant av

  Läs mer »
 9. Lille katt, lille katt – virka lille katta!

  Lille katt, lille katt – virka lille katta!

  Låt mig presentera lille katt – en söt kissemisse i sina allra bästa år!

  Vill du virka dig en egen? Då är det bara att sätta igång –  idag bjuder jag nämligen på mönstret. Lille katt har också en kompis som heter Vita lamm. Tillsammans blir de världens gulligaste par! Perfekt som prydnad i spjälsängen, som dopgåva eller 1-års present.

  I anslutning till Vita Lamm-mönstret kan du också läsa mer om amigurumi-trenden och hur du bäst fyller ett virkat mjukdjur med vadd

  Lille katt

  Design: Maja Karlsson

  Ca 100 g grå Soft Cotton

  Läs mer »
 10. Dokumentärfilm: Manos del Uruguay

  Dokumentärfilm: Manos del Uruguay

  ”To me, Manos is not just about the job itself. We have so many opportunities within the organization. We grow, we share, we learn. We have things many other jobs can’t provide, like being part of a big family.”

  I denna korta dokumentärfilm möter du några av personerna från det fantastiska kvinnokooperativet Manos del Uruguay. När du köper någon av deras garner som FinoMarinaSerena eller Silk Blend så kan du alltid se ursprunget från varje härva garn som tillverkats, och dessutom hittar du hantverkarens signatur på etiketten. Därför vet du precis vem och vilka som gagnas av just det garn du köper! 

   

  Läs mer »
Sida
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.