Månadsarkiv: Juli 2015

 1. Sociala medier-skola

  Sociala medier-skola

  Facebook, Instagram, Ravelry, Pinterest.. låter det som rena latin för dig? Då vill vi hälsa dig varmt välkommen till vår sociala medier-skola!

  På Facebook samlas tiotusentals personer i olika handarbetsgrupper och visar upp sina alster, hjälper och inspirerar varandra. Samtidigt har stick- och virkforumet Ravelry över 5 miljoner registrerade användare som delar med sig av sina mönster, visar upp sina projekt och diskuterar allt som rör handarbete. Dessutom svämmar sidor som Instagram, Pinterest och Youtube över av stick- och virkinspiration. Som om inte det vore nog finns det fler handarbetsbloggare på nätet än vad vi har garnnystan på lager. Man kan helt enkelt konstatera att hela världen har gått och blivit ett enda stort stickcafé!

  Vi på Järbo Garn tycker att detta är en fantastisk utveckling – aldrig förr

  Läs mer »
 2. Snabbvirkat vänskapsarmband

  Snabbvirkat vänskapsarmband

  Detta färgglada armband går supersnabbt att virka.

  En sista minuten-gåva till en kär vän, kanske?

  Vänskapsarmband

  GarnMinibomull (röd, orange, gul, grön, blå) och Järbo 8/4 (lila: 32021)
  Virknål: 2 mm (för att få täta lm-kedjor används en tunnare virknål än vad garnet kanske rekommenderar).
  TillbehörTryckknappar (artnr: 13418)

  Mät runt handleden, så

  Läs mer »
 3. Regnbågsros och sommarprat

  Regnbågsros och sommarprat

  Igår satte jag mig vid köksbordet med garn i regnbågens alla färger och öppnade Sommar i P1 på datorn. Valet föll på Leila Lindholm.

  Jag började virka: Röd, gul, orange… Och lyssna. Oj, vilken härlig inspiratör!  Leila berättar om hur hon hittar inspiration från allt möjligt, t.ex. filmer och inredning. Hon är väldigt noga med detaljer och understryker att helheten är enormt viktig för att man ska känna sig inspirerad. För Leila är det också helt avgörande att få känna sig fri i sitt skapande, att inte vara begränsad av något eller

  Läs mer »
 4. Sticka ett hjärta!

  Sticka ett hjärta!

  Vi på Järbo Garn uppmärksammar just nu den stundande Pride-veckan med regnbågsfärgat garnpyssel och färgstark DIY! Idag tänkte jag (Maja), bjuda på mönster till ett stickat hjärta. Hjärtat kan stickas i valfri färg – eller i regnbågens alla färger om du skaffar dig ett nystan Raggi 15115 som faktiskt är just regnbågsfärgat.

  Du kan sedan med stolthet bära hjärtat som brosch. Min grundtanke var faktiskt att ett sådant här hjärta, stickat i en klatschig färg – borde kunna liva upp vilken gammal t-shirt som helst! En t-shirt prydnad, helt

  Läs mer »
 5. Virkat armband/pulsvärmare

  Virkat armband/pulsvärmare

  Armband

  Storlek: Pride: Längd ca 18½ cm, bredd 6½ cm. Vintage: Längd ca 17 cm, bredd 6½ cm.

  Längden är mätt exkl knapphålsöglor. Armbandet går att göra i valfri längd (antalet lm på varv 1 ska vara udda) och bredd (upprepa varv 2-4).

  GarnSoft Cotton (Pride: Färg 1/Gul: 8874, Färg 2/Lila: 8877, Färg 3/Orange: 8858, Färg 4/Blå: 8862, Färg 5/Röd: 8808, Färg 6/Grön: 8847 – Vintage: Färg 1 och 5/Ljusgrå: 8875, Färg 4/Blekrosa: 8869, Färg 2, 3 och 6/Ljusrosa: 8861)
  Virknål

  Läs mer »
 6. Hämta inspiration från naturen – sommar

  Hämta inspiration från naturen – sommar

  Ibland kan man drabbas av idétorka. Eller bara ha svårt att välja färger till nästa projekt. Man behöver då vidga sina vyer lite. Kanske kan detta hjälpa dig.

  Samla inspiration

  Inspiration kan hämtas från många håll. På sommaren är naturen en given inspirationskälla! Ta med en kamera och en svampkorg och ta en promenad i skogen, till en sjö eller varför inte i din egen trädgård. Tips: Ta med kaffe och passa på att sitta still och njuta ett tag. Man ser ofta nya saker när man stannar upp och ger sig tid att tänka.

  Fota: Träd, blad, kottar – allt du ser som är vackert – former, strukturer, färger.

  Plocka och samla: Blommor, löv, pinnar, stenar, snäckor

  Läs mer »
 7. Bokmärke i regnbågens alla färger

  Bokmärke i regnbågens alla färger

  Detta jättegem är verkligen himla läckert!

  Det är 20 cm långt. Och perfekt att använda som bokmärke!

  Den böjda formen inbjuder till en regnbåge och det passar ju extra bra nu inför Prideveckan som stundar.  Regnbågsbokmärke

  Garn: Soft Cotton (Lila: 8877, Blå: 8862, Grön: 8847, Gul: 8874, Orange: 8858, Röd: 8808)
  Virknål: 3,5 mm
  Tillbehör: Stort gem, superlim.

  Gemet är rätt halt, så för att virkningen ska sitta på plats limmade jag först en garntåt på gemet.

  Läs mer »
 8. Trekantig mormorsruta

  Trekantig mormorsruta

  Ibland passar det inte med enbart hela rutor när man ska montera till något speciellt. Då kan det vara bra med halva rutor. Här visar vi hur du virkar en halv trekantig mormorsruta.

  Se virkskola del 2, för att lära dig virka en hel mormorsruta, samt Virkskola: Diagram där vi visar hur du läser diagram.

  Resultatet vi är ute efter här är en triangelformad ruta, så rent krasst halverar vi bara grundmönstret, så här:  …men vi måste lägga till lite luftmaskor på långsidan för att få rutan plan, och kortsidorna ska vara

  Läs mer »
 9. Victorian Lattice Square på svenska!

  Victorian Lattice Square på svenska!

  Se hit – här kommer goda nyheter! Vi på Järbo Garn har fått tillstånd att översätta mönstret till den super-populära rutan Victorian Lattice Square. Roligt – inte sant?

  Som en virvelvind har denna vackra ruta svept fram över internet och Ravelry, och tagit virkvärlden med storm! Lite som att VLS är den nya mormorsrutan? Överallt syns den, i kuddar, filtar, väskor…

  Vill du hänga på den senaste virktrenden så ska du alltså virka dig ett gäng sådana här rutor! Och även om du inte bryr dig ett dugg om trender så tycker jag att du ska göra det för att rutan är så sagolikt vacker!

  Här kommer mönstret:

  Victorian Lattice

  Läs mer »
 10. Virka söt blåklocka

  Virka söt blåklocka

  En blåklocka jag plockar av kärlek till
  dina blåa ögon och om Du vill
  alla blåklockorna ska Du få
  om Du lovar att det blir vi två
  (ur Maria Therese av Robert Broberg)  Blåklocka

  Järbo 8/4 (grön: 32025 eller 32041, blå: 32047 eller 32008)

  Virknål: 2.5 mm

  Strumpstickor: 2 st 2.5 mm (till i-cordstjälk)

  Tillbehör: Ståltråd, avbitartång, plattång/rund liten tång/pincett, vit smal piprensare (ca 8 cm/blomma)

  Varv 1: Med 

  Läs mer »
Sida
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.