Vissa varor är tillfälligt slut i lager på grund av pandemin. Läs mer här

Månadsarkiv: Februari 2016

 1. Två trådändars lilla asymmetriska kofta

  Två trådändars lilla asymmetriska kofta

  Hej alla garnvänner – Anna här igen!

  I somras när jag skulle vara hemifrån i tre veckor tog jag med mig ganska mycket garn men inga beskrivningar. Lagom utmaning, eller hur?

  En av de modeller som uppstod någonstans i mitt huvud då, och som jag var tvungen att testa, var en Två trådändars lilla kofta med knäppningen förskjuten till ena sidan. Det är en minimal ändring, det går åt exakt lika mycket garn och exakt lika många knappar, men koftan får en lite egen karaktär som jag tycker är charmig och kanske en aning … japansk?  Nu har Ann-Christin i Floby (hon som tillsammans med sin syster Annika gjorde Två systrars lilla koftkalas och alla fina testexemplar av Asymmetriska koftan) provat

  Läs mer »
 2. Sanna och mudden Irmelie

  Sanna och mudden Irmelie

  Idag har vi den stora äran att få bjuda på ett mönster från Sanna Thors Sköld – utbildad textillärare som b.la. undervisar i stickning på Handarbetets Vänner. Innan vi kommer till själva mönstret så tänkte vi dock lära känna Sanna lite bättre. Häng med!  Berätta lite om dig själv!

  Jag är en positiv dalkulla i förskingringen med tvillingflickor, make och två hästar. När jag inte spenderar tiden i stallet eller jobbar i Stockholm så blir det handarbete.  Sedan 2010 undervisar jag på Handarbetets Vänners stickutbildningar på helgerna. Ett otroligt roligt arbete som ger mycket inspiration på

  Läs mer »
 3. Barnvante i merinoull

  Barnvante i merinoull

  Tummen upp fick dessa ”tå-upp-vantar”!

  Att sticka tumvantar från andra hållet, alltså från fingertopparna och ner mot handleden, är hur smart som helst! Det är lätt att anpassa storleken och smidigt att prova vartefter. Men det bästa är att det inte blir nån klumpig avmaskning inuti.  Du lägger upp med samma teknik som Majas tå-upp-socka (beskrivning 91526), ”Judy’s magic cast on”, se vår instruktionsfilm på Youtube.

  Tips: Sticka gärna båda vantarna samtidigt på magic loop, så blir de klara samtidigt. Då behöver du ett nystan till vardera vante. Lägg först upp till ena vanten med första nystanet, lägg sedan upp med andra nystanet

  Läs mer »
 4. Virkad påfågelfjäder

  Virkad påfågelfjäder  Minns ni i somras när Linda och jag (Maja) virkade blommor efter naturliga förlagor? Här kommer något liknande – med den här gången har jag hämtat inspirationen från djurriket!

  PÅFÅGELFJÄDER

  Material: Minibomull i blått, grönt och ljusgrönt, virknål nr 3.

  Varv 1: Med blått garn och virknål nr 3: Gör en magisk ring och 1 lm (motsvarav första hst).

  Virka följande i ringen: 2 hst, 5 st, 1 dst, 5 st, 3 hst, slut varvet med en sm i den 1:a lm.

  Byt färg till grön.

  Varv 2: 1 fm i den 3:e hst från förra varvet, 5 fm, [1 fm, 1 lm, 1 fm] i nästa m, 8 fm, 3 lm, 1 sm i 3:e lm från nålen, 2 fm, slut varvet med 1 sm i varvets 1:a fm.

  Byt färg till ljusgrön.

  Läs mer »
 5. Sticka den lilla röda!

  Sticka den lilla röda!  Vad gör man med små mängder lyxigt garn? Ni vet de där gnistrande, glimmande, silkiga, fluffiga nystanen som blivit liggandes i botten av garnkorgen i väntan på det ultimata projektet… Jo, man gör precis det man borde göra med samtliga lyxartiklar i skåp och lådor som bara samlar damm istället för att vara den guldkant de var tänkta att bli. Nämligen – använda dem! SÅ… korka upp dina badskumsflaskor och ansiktsmasker och lägg sedan upp till en riktig lyxstickning!

  Så gjorde jag med mina två vackra, vackra Alpacka Solo-nystan och av dem blev det en Majas ”lilla röda”! Vill du också sticka dig en så hittar du mönstret här nedan.

  Läs mer »
 6. ..if you just smile

  ..if you just smile

  Med ett leende kommer man långt här i livet. Med kärlek ännu längre.

  Så här mitt i Vänliga veckan, och med bara några dagar kvar till Alla hjärtans dag, vill vi skänka en liten glimt av glädje som en enkel liten emoji* kan ge. Virka den själv och ge till någon som har det tufft eller till någon du vill komma lite närmare.

  Denna kärleksemoji passar även fint som antistressboll, att klämma på och lugna nerverna med :)

  Kärleksemoji

  Mått: Ca 6½ cm i diameter
  Garn: Soft Cotton (gul: fg 8874), Minibomull (röd: fg 71011, svart: fg 71000) alt. Nova eller Järbo 8/4
  Virknål: 2-2,5 till hjärtan och 3,5-4 mm till bollen
  Tillbehör: Fyllnadsvadd, ev plastgranulat i en liten plastpåse om du gör en antistressboll, synål till munnen

  Läs mer »
 7. Sju pussars set

  Sju pussars set

  Hej alla stickare – Anna här!

  Om man vänder på stickningen och gör allt på andra hållet, vad händer då?

  Jag såg en mössa framför mig, och sedan en krage, och så ett par vantar. Vantarna fick bli ett par halvvantar i det här första setet, men om jag kommer på ett inte alltför komplicerat sätt att göra tumvantar lovar jag att återkomma med dem. Och jag vet att man kan sticka sockor också – jag har bara inte provat än.  De sju pussarna är sju röda korsstygn. Jag tyckte att det var ett enkelt och roligt sätt att dekorera setet. Men egentligen är det ju sticktekniken som är huvudpoängen.

  Ha så roligt!

  Läs mer »
 8. Hjärtan på arm

  Hjärtan på arm

  På söndag är det Alla hjärtans dag!

  Självklart bjuder vi på inspiration till hjärtegåvor.

  Det enklaste lilla hjärtat virkar du snabbt och lätt. Användbart till mycket. Varför inte virka flera och sätt ihop till ett armband. Med nya minibomull finns många färger att välja mellan och matcha.

  Minihjärta

   

  Garn: Minibomull (alt. Järbo 8/4, Nova)
  Virknål: 2-2,5 mm

  Förklaringar
  Stolpe (st): Omslag, nedtag, hämta garn (= 3 öglor på virknålen), omslag, dra garnet genom 2 öglor (= 2 öglor på virknålen), omslag, dra garnet genom de sista

  Läs mer »
 9. Stickade mamelucker 2.0!  Mamelucker 2.0 – kan det vara något? 

  Mina (Majas) mamelucker är stickade yllebyxor som inte spar ett uns på vare sig bekvämlighet eller stil. Resårpartierna som löper längs med båda sidor ger extra god passform. Visst är du väl värd ett par sådana? Perfekt som underplagg på skidturen – eller för den delen – som modeaccessoar på dansgolvet i storstaden!;)

  MAJAS MAMELUCKER

  Storlek: M/L (Önskar du en annan storlek? Här hittar du instruktioner för hur du enkelt kan anpassa mönstret till ditt eget midjemått!)

  Passar höftmått: 104-110 cm

  Garn: 200 g Gästrike 2 tr

  Rundsticka: 2,5 mm (40 cm och 60 cm)

  Strumpstickor: 2,5 mm

  Masktäthet: 28 m x 40

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.