Månadsarkiv: Maj 2016

 1. Klassisk hjälmmössa till bebisen

  Klassisk hjälmmössa till bebisen

  Den här klassiska modellen på bebismössa brukar kallas hjälmmössa. Du stickar en zick-zackformad lapp som sys ihop på ett speciellt sätt. Här visar vi hur du går tillväga.

  Beskrivningen är hämtad ur 91249.  Hjälmmössa

  Garn: Mio (garngrupp 2)

  Storlekar: 50 (56) 62-68 (74-80) 86 cl

  Garnåtgång – mössa: Ca 25 (25) 30 (40) 45 g (fg 1: 30221)

  Garnåtgång – snoddar: Ca 10 (10) 10 (10) 10 g (fg 2: 30215)

  Läs mer »
 2. Virkade mormorsmuddar

  Virkade mormorsmuddar

  Nostalgiska mormorsränder i form av sommarfina muddar – kan det vara något att sätta virknålen i kanske? Idag bjuder vi på ett mönster som bygger på den trevliga gamla virktekniken. Perfekt för dig som vill pröva hur det funkar!

  VIRKADE MORMORSMUDDAR

  Material: 1 nystan blå Minibomull, 1 nystan naturvit Minibomull, virknål nr 3.  Med blå minibomull: Gör en kedja av 41 luftmaskor.

  Varv 1Börja med att virka 1 fm med nedtag i 2:a maskan från nålen, gör sedan 1 fast maska i varje m = 39 m

  Varv 2

  Läs mer »
 3. Giraffen Love

  Giraffen Love  Historien om giraffen Love

  Visste du att regnbågar inte har något slut? Eller att ingen människa ser exakt samma regnbåge? Detta beror på att det ljus som bryts i vattendropparna och bildar det vackra färgspektrumet, varierar beroende på var man befinner sig. Giraffen Love som älskar färger och ser regnbågen som en symbol för kärlek, tolkar detta som att kärleken är oändlig och att vi alla ser den på olika sätt. Därför tycker han att alla ska få älska precis vem man vill, och att kärleken är lika vacker oavsett mellan vilka personer den uppstår.  Mönster till giraffen Love

  Längd: Ca 26 cm
  Garnåtgång

  Läs mer »
 4. Virkad retrokamera!

  Virkad retrokamera!

  Nu låtsas vi att sommaren är här för att stanna! Eller hur då? Fram med pastellfärgad glass, solparasoll, flipflops och… virknålar! Ut i solen, bred ut din skönaste picknickfilt och plocka fram dina allra färggladaste virkgarner. Att virka är nämligen något av det somrigaste man kan göra – i alla fall tycker jag det!

  Därför har jag inlett sommarvirkningen med en liten miniatyrkamera i de allra glassigaste färgerna jag kunde komma på. Vill du också virka dig en så är du varmt välkommen att göra det!

  VIRKAD RETROKAMERA

  Läs mer »
 5. Virkad ruta i lingarn

  Virkad ruta i lingarn  Lin är ett svalt och hållbart material som gör sig finfint under sommarhalvåret. Här kommer mönster på en enkel och stilfull ruta i vårt lingarn ”Lina”. Varför inte virka ett helt gäng rutor, och sy ihop till en härlig picknickfilt?

  LINRUTA

  Material: Lina, virknål nr 4.
  Du börjar med att virka den lilla rektangeln i mitten:
  Lägg upp 9 lm (8+1 vändmaska).
  Varv 1: Virka 8 fm längs luftmaskekedjan.
  Varv 2-8: Vänd, 1 lm, 8 fm

  Övergå till att virka runt rektangeln.  Första varvet virkas så här:

  Ovansidan

  Läs mer »
 6. Virkade knappblommor!

  Virkade knappblommor!  Har du udda knappar i byrålådorna? Då kan detta lilla pyssel rekommenderas… Vi tänkte nämligen visa hur du enkelt kan virka knappblommor!

  VIRKAD KNAPPBLOMMA

  Material: Minst 2 olika färger av Minibomull, virknål nr 2,5 att virka med samt nr 1,5 för att dra garnet genom hålen, knappar (minst 20 mm i diameter med 2 hål).

  Mittendel

  Med färg 1:

  *Virka 3 lm, 1 fm med nedtag i knappens 1:a hål (använd den tunnare virknålen till detta)*, upprepa från *-* ytterligare 2 ggr, *virka 3 lm, 1 fm med nedtag i knappens 2:a hål*, upprepa från *-* ytterligare 2 ggr, 1 sm i varvets 1:a lm. Ta av garnet och dra igenom.

  Nu ska arbetet se ut

  Läs mer »
 7. Solbritt och Gunnar

  Solbritt och Gunnar  Historien om Solbritt och Gunnar

  När biologerna Gunnar och Solbritt träffades för 80 år sedan under en forskningsresa på Filippinerna föll de bokstavligt talat pladask för varandra. På jakt efter en mycket sällsynt blomma som tros kunna förebygga många dödliga sjukdomar, attackerades Gunnar av världens största och farligaste köttätande växt. Solbritt, som bara befann sig ett stenkast bort, reagerade snabbt och instinktivt på Gunnars förtvivlade rop på hjälp. Hon sprang fort genom kvistar och snår fram till den jättelika växten som höll på att svälja Gunnar hel, och skar av dess stjälk med sin täljkniv. Den köttätande växten säckade då ihop varpå Gunnar föll ner och landade rakt på Solbritt.

  När de hämtat sig från fallet och såg

  Läs mer »
 8. Fotoutmaning 4

  Fotoutmaning 4

  Efter tre fotofyllda veckor, har det blivit dags för den sista utmaningen för denna gång! Det har varit så fantastiskt roligt att följa ert arbete och ta del av alla fantasifulla och färgrika foton!

  Men än är vi inte färdiga! Putsa linsen, ladda idésprutan och lägg i en extra växel för nu blir det ”examen”! Temat för denna veckas fotoutmaning är…

  ”DET LILLA EXTRA”

  Med utgångspunkt från det du lärt dig under föregående veckor ska du nu skapa foton med lite extra krydda – du vet där som gör att

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.