Månadsarkiv: Juni 2016

 1. Garnutmaning 3: Garn i naturen

  Garnutmaning 3: Garn i naturen

  Då var det dags för tredje delen i vår garnutmaning!

  Vår garnutmaning går ut på att tänka till lite extra kring ett visst område, och sedan skapa något av garn utifrån det temat. Här gäller det verkligen att tänka fritt och kreativt, för vi tänker inte komma med några pekpinnar! Varje vecka kommer vi att bjuda på ett nytt tema som ni sedan får skapa utifrån. För att göra det extra spännande lägger vi dessutom in ett tävlingsmoment där de tre mest kreativa bidragen från varje vecka belönas med fina priser som valts ut av mig och Maja!

  För att vara med i garnutmaningen är det bara att du fotar ditt bidrag och lägger upp det på Instagram under hashtaggen #garnutmaning eller på vår Facebook-

  Läs mer »
 2. Glasögonfodral

  Glasögonfodral

  Sommar, sommar och sol… visst kräver sommaren ett virkat fodral till solbrillorna? Ja, ibland hamnar ju solen bakom ett och annat busigt moln och då är det bra att ha ordning på sina accessoarer.

  Det här glasögonfodralet är snabbt virkat i lingarn, som ger både stadga och smidighet.  Glasögonfodral

  Garn: Lina, ca 20 g
  Virknål: 4 mm
  Bredd: Ca 7½ cm. Höjd: Ca 17 cm.

  Virka 10 lm.

  Varv 1: Börja i 3:e lm från nålen (de 2 överhoppade lm = 1:a hst), 1 hst i varje lm 7 ggr, i den 8:e lm

  Läs mer »
 3. Garnutmaning 2: Accessoarer

  Garnutmaning 2: Accessoarer

  Dags för andra delen i vår lilla garnutmaning – välkommen!

  Vår garnutmaning går ut på att tänka till lite extra kring ett visst område, och sedan skapa något av garn utifrån det temat. Här gäller det verkligen att tänka fritt och kreativt, för vi tänker inte komma med några pekpinnar! Varje vecka kommer vi att bjuda på ett nytt tema som ni sedan får skapa utifrån. För att göra det extra spännande lägger vi dessutom in ett tävlingsmoment där de tre mest kreativa bidragen från varje vecka belönas med fina priser som valts ut av mig och Maja!

  För att vara med i garnutmaningen är det bara att du fotar ditt bidrag och lägger upp det på Instagram under hashtaggen #garnutmaning eller på vår Facebook-sida

  Läs mer »
 4. Virkskola: Vågmönster

  Virkskola: Vågmönster

  Som en förlängning på vår grundläggande virkskola kommer vi nu köra en serie med små virktips och mönstertekniker.

  Idag tar vi oss an detta vågmönster, som formas av hoptagningar och ökningar. Det passar fint till bland annat filtar och kläder. Varför inte prova att virka ett sommarlinne eller en kjol?

  Vill du testa tekniken, så virka några varv enligt texten och diagrammet här nedan.

  Provlapp vågmönster

  Garn: Soft Cotton
  Virknål: 3,5

  Läs mer »
 5. Majas Stretchtopp 2.0!

  Majas Stretchtopp 2.0!

  Minns ni de stickade mameluckerna som jag designade i vintras? Nu har de fått en matchande topp som bygger på en liknande konstruktion som mameluckerna… Det resårstickade ryggpartiet ger toppen en bekväm och figurnära passform. Kortvarv skapar en mjukt rundad överkant framtill. Du kan sticka toppen i ullgarn som jag eller välja ett mer sommarlätt alternativ som till exempel bomull!  MAJAS STRETCHTOPP 2.0

  Storlek: M/L

  Passar bystmått: 95-100 cm

  Mått under byst: 76-78 cm

  Material: 100 g Gästrike 2 tr, rundsticka nr 2,5 (60 cm),

  Masktäthet

  Läs mer »
 6. Garnutmaning 1: Inred med garn

  Garnutmaning 1: Inred med garn  Idag kastar vi loss en alldeles underbar liten följetong här på bloggen – nämligen en GARNUTMANING som kommer att pågå under 4 veckor!

  Vår garnutmaning går ut på att tänka till lite extra kring ett visst område, och sedan skapa något av garn utifrån det temat. Här gäller det verkligen att tänka fritt och kreativt, för vi tänker inte komma med några pekpinnar! Varje vecka kommer vi att bjuda på ett nytt tema som ni sedan får skapa utifrån. För att göra det extra spännande lägger vi dessutom in ett tävlingsmoment där de tre mest kreativa bidragen från varje vecka belönas med fina priser som valts ut av mig och Linda!

  För att vara med

  Läs mer »
 7. Systrarnas rätstickade omlottkofta

  Systrarnas rätstickade omlottkofta

  Hej alla ni som tycker om att sticka pyttesmå kläder till nyanlända på olika håll i världen!

  Nu är Ann-Christin och Anna här igen – och med en ny kofta!  Den har uppstått ur en blandning av sådant som redan finns, mest Petras lilla tröja, en modell i boken Sticka & skicka (finns också här: http://magasinduett.blogspot.se/2011/12/lilla-trojan-och-grisen-knud.html), Kristbergskoftan, som Elin har hittat på och som finns i boken Garnglädje (och här: http://kyrkkaffe.libris.se/?p=7834), och Asymmetriska koftan (http://www.jarbo.se/asymmetriska-koftan/), som finns här hos Järbo. Och så en bild av en gammal omlottkofta. Anna skickade idén till Ann-Christin, som har arbetat med den ett tag tillsammans med sin syster Annika och sin mamma.

  Storlekarna är ungefär 0–6 månader – nyfödd, upp till tre månader och upp till e

  Läs mer »
 8. Trädgrodan Eddy

  Trädgrodan Eddy  Historien om trädgrodan Eddy

  Sommaren har äntligen kommit, och i hela vårt avlånga land förbereder sig gymnasiernas sistaårselever för en av livets stora milstolpar. Under den här tiden på året kan du också ta del av ett märkligt fenomen. Eddy, tillsammans med de andra studsiga och busiga trädgrodorna som normalt sett lever högt upp i trädtopparna, klättrar i början av juni ner till de nedersta grenarna för att gratulera de nyexaminerade studenterna. Trädgrodorna älskar fart och fläkt, och ser studenten som en chans att få göra det som de gillar allra bäst: att åka flak. Så om du tar studenten i år och hör kvackande ljud eller prasslande löv, är det mycket möjligt att Eddy eller någon av de andra trädgrodorna plötsligt hoppar ner i din famn. Risken sägs vara extra hög just

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.