Månadsarkiv: September 2016

 1. Krokningsskola: Material

  Krokningsskola: Material

  Nästa vecka drar vi igång vår alldeles egna krokningsskola här på bloggen!

  Har du baskunskaper i virkning så är det bara att hänga med!

  Material

  För att prova på krokning går det bra med en vanlig rak virknål och sen behöver du bara lite garn. Virknålens grovlek bör vara något grövre än den som rekommenderas för garnet. Vi visar med Soft Cotton och virknål 4 mm.

  När vi kommer till rundkrokning behövs en dubbelsidig kroknål, men mer om det senare.

  Krokning – Tunisisk virkning

  Läs mer »
 2. Nåldyna med nordiskt mönster

  Nåldyna med nordiskt mönster  Här kommer ett nätt projekt som riktar sig till dig som vill prova på att sticka mönster med två färger – eller till stickare som helt enkelt bara behöver en tjusig nåldyna!

  Nåldynan stickas runt med hjälp av strumpstickor, vilket underlättar när man ska sticka med flera färger. På ovansidan bildas en vacker stjärna och på undersidan ett klassiskt rutmönster. Har du rester av Raggi i gömmorna – så passar det fint att använda dem nu!
  MED NORDISKT MÖNSTER

  Material: Rester av RAGGI i två olika

  Läs mer »
 3. Brum och Truck

  Brum och Truck

  Idag gästas vår blogg av den sprudlande Vendela Wikström! Missa inte vår tidigare intervju med henne –>  Historien om Brum och Truck

  Farten är inget att skryta med, och motorljudet är i det närmaste obefintligt, men bästisarna Brum och Truck är lyckliga ändå. Deras tidigare ägare hade tröttnat på bilarna och dumpat dem på skroten, för att sedan ersätta dem med en sprillans ny sportbil. Där stod Brum och Truck sida vid sida och blev rostigare och rostigare ju längre tiden gick. Men som tur var fanns meckar-Majken, en motorintresserad flicka som älskade att spendera tid på bilskroten, tvätta och reparera de gamla fordonen. När Brum och Truck var i sitt sämsta skick hittade

  Läs mer »
 4. Två trådändars lilla väst

  Två trådändars lilla väst

  Anna här. Nu är det dags för en västvariant av Två trådändars lilla kofta!

  Varför den har dröjt så länge? Det går inte riktigt att förklara, för den är egentligen alldeles självklar och mycket enkel.

  Precis som koftan hämtar den sin inspiration från en rad andra modeller:

  • Om man behöver skarva mellan nystan – det behövde jag inte just när jag gjorde den här, men jag har stickat flera av restgarner tidigare – kan man göra en rysk skarv, en känd metod som på engelska har fått namnet Russian Join.
  • Oket är inspirerat av Tant Koftas grundbeskrivning till kofta med fyrkantig ringning.  Här har jag, precis som i alla de andra beskrivningarna, förenklat ökningarna och ökningstakten lite.
  • Femtimmarskoftan, som finns i många varianter på amerikanska
  Läs mer »
 5. Filtrutor av raggsocksgarn

  Filtrutor av raggsocksgarn  Har du kommit igång med höstens sockstickande än? I så fall vet du att det gärna blir små garnsnuttar över medan produktionen pågår. Varför inte ta tillvara dessa små rester och påbörja en härlig ”raggsocksfilt”?

  Den här sortens filtruta väger ca 5 gram, så även små rester räcker. Du formar rutan med hjälp av minskningar i mitten, så att en diagonal linje bildas. Väldigt enkel och snabb stickning. Rutan avslutas sedan med en virkad kant – vilket underlättar monteringen och ger filten ett mer enhetligt intryck, om du använder samma färg till samtliga kanter.

  Samla sedan rutorna i en korg och montera dem (- att virka ihop rutorna med fm är till exempel en bra metod) när du har fått ihop tillräckligt många för att göra

  Läs mer »
 6. Ingrid Marie – sockor i äppeltid

  Ingrid Marie – sockor i äppeltid  Visst är det fantastiskt med årets äppelskörd! Fruktträden dignar av mogen frukt som väntar på att tas om hand. Kanske behöver du något varmt att ha på fötterna när du ska ut i höstluften och plocka fallfrukt till äppelmoset? Då ska du ta dig en titt på sockorna ”Ingrid Marie”! Jag (Maja) har skapat tunna och täta yllesockor med extra god komfort, eftersom tårna är asymmetriska och specifikt utformade för att passa vänster och höger fot. Resårmudden pryds av ett vackert bladmönster som består av både spets och flätor. En rolig utmaning för dig som vill prova på nya tekniker!

  Tekniker som förekommer i mönstret

  Läs mer »
 7. Emmasockan

  Emmasockan

  Ur Fruntimmerssockans femte mönster kommer nu Emmasockan! Vi har stickat den i Miniraggi för extra fin spetskänsla.  Emmasockan

  Garn: Miniraggi (Garngrupp 2)
  Garnåtgång: Ca 50 (50) 50 (60) 70 g
  Stickor: 2,5 mm (strumpstickor eller rundsticka 80 cm för magic loop)
  Stickfasthet: Ca 28 m x 40 v slätstickning på stickor 2,5 mm = 10 x 10 cm.
  Anpassa stickornas grovlek så du får rätt stickfasthet, annars kan sockans passform bli felaktig.
  Storlekar: 34-35 (36-37) 38-39 (40-41) 42-43
  Fotlängd,

  Läs mer »
 8. Två trådändars lilla tröja med knappar på axeln

  Två trådändars lilla tröja med knappar på axeln

  Hej allihop – nu är Anna tillbaka med en ny variant på temat Två trådändar!

  Det är ju väldigt gulligt med spädbarnskläder överhuvudtaget, och många av oss tycker om att sticka dem eftersom de snabbt blir klara, särskilt de monteringsfria modellerna. Dessutom finns det en riktigt viktig anledning till att jag håller på med sådana här små basbeskrivningar hela tiden: startpaketen. Det är klart att barn i alla åldrar på många håll i världen saknar det som de flesta av oss här i Sverige tar för självklart, och det är klart att många barn här i Sverige också behöver kläder från andra håll när deras familjer av olika anledningar inte klarar att förse dem. Men startpaketen har ytterligare en poäng: på de sjukhus där de används, främst i några asiatiska

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.