Månadsarkiv: November 2016

 1. Att sticka med två färger

  Att sticka med två färger

  Just nu pågår vår Knit along #adventssockan och många är ni som tagit chansen att prova på tvåfärgsstickning för första gången.

  Idag tänkte jag (Maja) bjuda på några tekniktips, som kan vara bra att ha med sig när man ska sticka med två, eller flera färger samtidigt.

  När man stickar mönster med två färger, brukar man betrakta den ena färgen som mönsterfärg(den som ska framhävas) och den andra som bottenfärg (bakgrund). Du

  Läs mer »
 2. Adventssockan: Del 1

  Adventssockan: Del 1

  Dags att tända det första ljuset och låta adventsfriden sprida sig… Vi lägger upp till de sockor som ska följa oss på vägen ända fram till jul!

  Järbo Garns bloggare säger: VARMT VÄLKOMNA till vår knit along –  #adventssockan!!

  Storlekar – Fotvidd/Skaftvidd: XS (S) M (L) XL
  Storlekar – Fotlängd: 
  34-35 (36-37) 38-39 (40-41) 42-43

  För mer info och materialval: Se vårt materialinlägg

  Läs mer »
 3. Turkisk uppläggning

  Turkisk uppläggning

  Att sticka sockor från tån och uppåt är ett smidigt alternativ till det klassiska sättet, att börja med skaftet. Fördelarna är flera:

  • du kan sticka skaftet så långt som garnet räcker
  • du kan mäta vidden på foten direkt
  • det är lätt att mäta fotens längd

  Tidigare har vi visat Judy’s magic cast on, men många tycker den kan vara lite krånglig. Då kan Turkisk uppläggning vara ett enklare alternativ.

  Det som skiljer Turkisk uppläggning

  Läs mer »
 4. Mysteriestickning: Adventssockan

  Mysteriestickning: Adventssockan

  Snart är det advent! I år skippar vi julstressen och väljer att göra december till en tid för återhämtning, frid och eftertanke. Och vad passar bäst för att uppnå detta – jo, självklart en mysteriestickning!

  Javisst, det blir en socka! En långstrumpa som slutar strax under knät.
  Tekniker vi använder:
   Flerfärgsmönster med två färger, flätor, tå-upp och en klassisk häl med kil, fast nerifrån och upp.

  Som vanligt är det Maja & Linda som är sockmakare, så vi kan nästan

  Läs mer »
 5. Hjälpstickanvanten med reflex

  Hjälpstickanvanten med reflex

  Idag har vi fått den stora äran att publicera ett specialdesignat mönster av Ann-Louise Sörman från Hjälpstickan!  Hjälpstickanvanten med reflex stickas i vårt Reflex, ihop med antingen Raggi eller Happy. På så vis får du en vante som både är värmande och hjälper dig att synas i mörkret. Att de dessutom blir väldigt snygga är bara en bonus!  Innan vi kommer till själva mönstret tänkte vi bara skriva några rader om den fantastiska organisationen Hjälpstickan, som vi självklart är med och sponsrar. Såhär skriver grundaren Ulrica

  Läs mer »
 6. Virkade drakar

  Virkade drakar

  Idag bjuder vi på ännu ett härligt mönster från Vendela Wikström – drakarna Flamman och Gnistan!  Historien om Flamman och Gnistan

  Flamman och Gnistan är två riktiga små busfrön till drakar. Att flyga på upptäcktsfärd är det bästa som finns, och de blir bokstavligt talat eld och lågor när de får ge sig ut på spännande äventyr. Just eld och lågor är också – som går att tyda från deras namn – något som ligger dem varmt om hjärtat. Ni kan säkert också gissa er till att brandgul är deras favoritfärg, och såhär om hösten älskar de att flyga omkring bland alla färggranna löv.

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.