Månadsarkiv: Januari 2017

 1. Ribbstickad babymössa med pompoms

  Ribbstickad babymössa med pompoms  Här kommer mönster på en söt liten mössa som passar alldeles utmärkt som nyföddgåva!

  Du stickar den i resår med vridna rätmaskor. Denna typ av ribbstickning liknar patentstickning till utseendet en smula, och den ger en fyllig och stretchig struktur.

  Mössan är lättstickad med finess, i form av minskningar som följer resårens linjer. Perfekt för dig som inte är så van att sticka, och som vill utveckla din stickning!  BABYMÖSSA MED POMPOMS

  Design: Maja Karlsson

  Material: Mellanraggi (Ca 40 gram av färg 28211), strumpstickor 2,5 mm.

  Storlek: 50/56

  Förklaring

  Läs mer »
 2. Två trådändars lilla slipover

  Två trådändars lilla slipover

  Hej Järbos bloggläsare!

  Idag är Anna på besök igen … med en ny variant av en grundbeskrivning som jag har sett att många använder (det gör mig glad nästan varje dag!).  Den här lilla slipovern är släkt med alla andra Två trådändars-plagg (Två trådändars lilla kofta, Två trådändars lilla tröja, Två trådändars lilla asymmetriska kofta och Två trådändars lilla väst) – det som är nytt med den är att jag har gjort den i en lite större storlek! Originalstorleken passar nyfödda och de flesta barn upp till tre månader, och jag tror att den större passar de flesta barn upp till fem–sex månader. Det går förstås

  Läs mer »
 3. Himlavalv – en socka med stjärnglans och cirkelhäl

  Himlavalv – en socka med stjärnglans och cirkelhäl  Här kommer ett par riktiga stugsittar-sockor! Eller varför inte, skidåkarsockor? Klassiskt nordiska är de i alla fall med en liten modern twist, i form av en spännande cirkelhäl som stickas på sist av allt.

  Har du inte hört talas om cirkelhäl förut? Inte så konstigt i så fall… <img draggable="false" src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.3/svg/1f609.svg" alt="

  Läs mer »
 4. Sockor för det nya året!

  Sockor för det nya året!  Nu går sockfabriken på högvarv här hos oss på Järbo Garn! Konstigt vore det väl annars – med tanke på den midvinterkyla som råder i stora delar av landet just nu…

  Maja har tagit fram en socka med samma typ av häl som på adventssockan, och med mönstret från nyårsvanten. Sockan har ett kort skaft som avslutas med en I-cordavmaskning. Stickar du både vantar och sockor så har du ett trevlig set att värma dig med!

  Här kommer mönstret:

  NYÅRSSOCKOR

  Design: Maja Karlsson

  Storlekar – Fotvidd: S/M (L/XL)

  Storlekar – Fotlängd: 34-35 (36-37) 38-39 (40-41) 42-43

  Fotvidd: 24 (28) cm

  Fotens längd: Ca 21½-22 (23-23½)

  Läs mer »
 5. Fotoskola: Lär dig föreviga dina sockor

  Idag bjuder jag, Maja, på några tips till dig som vill bli bättre på att fota sockor!  Bakgrund och underlag

  När man fotar sockor är det bra att gå nära intill med kameran så att alla detaljer verkligen kommer fram. Därför är val av bakgrund och underlag extra viktigt! Välj gärna naturliga material som trä, mossa eller sten, alternativt något handgjort som en trasmatta. Andra bra och roliga bakgrunder är filt, tygstuvar, fårskinn och tapetbitar. Välj ett enfärgat underlag till en mönstrad socka och vice versa. Då hamnar fokus på själva sockan och inte på underlaget.

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.