Vissa varor är tillfälligt slut i lager på grund av pandemin. Läs mer här

Månadsarkiv: Februari 2017

 1. Virkade rutor i Reko

  Virkade rutor i Reko

  Våren är virkningens tid – inte sant?

  Går du också och längtar efter ljus och färgrikedom, drömmer om att förnya hemmets textilier eller kanske piffa garderoben med nya accessoarer? Då har du hamnat rätt! Här kommer nämligen en rejäl dos garn- och mönsterinspiration!

  Bomullsgarner i pastelliga färger bildar utmärkt bas för vårfint skapande, vilket känns extra roligt denna säsong då vi har glädjen att addera

  Läs mer »
 2. Rabarbersockan – en vårfin uppstickare!

  Rabarbersockan – en vårfin uppstickare!

  Än så länge är marken stelfrusen och ingen grönska synes till… Men snart så ska du se att friska rabarbknoppar sticker upp ur jorden igen! I väntan på det kan du alltid sticka dig ett par pigga rabarbersockor, medan du drömmer om den kommande vårprakten!

  Inte minst, blir detta ett fint tillfälle att prova vår nya garnkvalitet ”Bambu Raggi” – ett mjukt och användbart sockgarn som passar extra bra under vår och sommar.

  RABARBERSOCKAN

  Läs mer »
 3. Virkat med hjärtat på rätt ställe!

  Virkat med hjärtat på rätt ställe!  Att tröttna på mormorsrutor är svårt! Dessa klassiska virkalster känns liksom alltid lika aktuella – både att virka, bära och inreda med! Men en viss variation kan ju ändå vara roligt…

  Lagom till Alla hjärtans dag, vill vi därför bjuda på denna hjärteruta!

  MORMORSRUTA MED HJÄRTA

  Material: REKO i färgerna A (24225), B (24201), virknål 3,5 mm.

  Gör en magisk ring med färg A.

  Varv 1: 3 lm (motsvarar 1:a stolpen), 2 st, *3 st, 1 lm* upprepa från *-* ytterligare 2 ggr, slut varvet med 1 sm i den 3:e lm i varvets början.

  Varv 2: 3 sm, [3 lm (motsvarar 1:a st), 2 st, 1 lm, 3 st] i hörnet, *[3 st, 1 lm, 3 st] i hörnet* upprepa från *-* ytterligare 2 ggr, slut varvet med 1 sm i den 3:e lm i varvets början.

  Läs mer »
 4. Bloggskola för nybörjare

  Bloggskola för nybörjare

  Har du alltid drömt om att dra igång en inspirerande stickblogg? Vill du dela med dig av dina kreativa virkmönster till omvärlden? Då hälsar vi dig varmt välkommen till vår bloggskola för nybörjare!  Bloggar har nästan funnits lika länge som internet varit med, men det är först på senare tid som det blivit lätt för vem som helst att starta upp en egen sida. Det som förr krävde kunskaper i diverse kodspråk är nu, tack vare tjänster som WordPress och Blogger, fullt möjligt för den som bara har tillgång till en dator, surfplatta eller telefon. Bäst av allt? Det är superenkelt, och helt gratis!

  Det finns nästan lika många tjänster som vi har garnnystan, men

  Läs mer »
 5. Charlottas virkade handledsvärmare

  Charlottas virkade handledsvärmare

  Idag gästas vår blogg av Charlotta ”Intheyarngarden” Wadman, som bjuder på ett mönster till ett par härliga handledsvärmare i Alpacka Solo. Detta mönster publicerades ursprungligen på hennes blogg >
  Hej allihopa, Charlotta här!

  Dessa mysiga handledsvärmarna är superenkla att virka. Det är bara fasta maskor virkade fram och tillbaka i rader. För att göra dem lite mer speciella så har jag dekorerat dem med korsstygn.

  Dekorationen med korsstygn gör att handledsvärmarna går att variera i oändlighet, trots det enkla virkade grundmönstret. Perfekt <img draggable="false" src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.3/svg/1f642.svg" alt="

  Läs mer »
 6. Samisk nationaldag med färggranna halvvantar!

  Samisk nationaldag med färggranna halvvantar!  Idag firas den samiska nationaldagen! Ett perfekt tillfälle för oss att rikta strålkastarljuset mot den rika tradition av textilt skapande som finns inom sameslöjden.

  Det nordsamiska ordet för slöjd och hantverk är duodji. Med duodji menas den skapande aktiviteten som utförs med händerna i olika material. Här kan du läsa mer om tillverkningen av de olika nyttoföremål som är grunden för samiskt slöjdande.

  På Nordiska museet finns världens största samling av samiska föremål. Har du inte möjlighet att besök museet irl, så finns fotografier på föremålen att se via digitalt museum!

  Varför inte ta chansen att lära dig

  Läs mer »
 7. Sticka Mora-Nissemössan!

  Sticka Mora-Nissemössan!  I år uppmanar Vasaloppets arrangörer alla deltagare att bära en röd toppluva för att hylla den legendariske skidlöparen Mora-Nisse. Det är nämligen 100 år sedan Nils Karlsson (som han egentligen hette) föddes. Vi tyckte detta var ett mycket fint initiativ och vill förstås bjuda på vår tappning av denna klassiska mössa, som var Mora-Nisses främsta kännetecken!

  Maja, som gjort mönstret – kunde förstås inte låta bli att modernisera modellen lite genom att göra en fodrad mudd som stickas i ett och samma stycke. Det ger mössan en nutida, sportig touch, och lite extra bra passform.

  Du kan välja om du vill göra

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.