Vissa varor är tillfälligt slut i lager på grund av pandemin. Läs mer här

Månadsarkiv: Mars 2017

 1. Vanliga sockan – en vardagsfavorit

  Vanliga sockan – en vardagsfavorit

  Ibland vill man bara ha en helt ordinär socka utan vidare utsvävningar… Så här har ni den – VANLIGA SOCKAN – en vardagsfavorit att trivas i!

  Sockan stickas från tån och uppåt, i en tät struktur som står pall för både användning och slitage. På så vis kan du ha glädje av dina sockor under lång tid. Hälen är av klassisk modell, med hälkappa som på traditionella sockor, men här skapas denna hältyp med en metod som fungerar vid tå-uppstickning.

  VANLIGA SOCKAN

  Garn: MELLANRAGGI (75%

  Läs mer »
 2. Virkade sniglar

  Virkade sniglar

  Idag har vi återigen äran att få publicera ett mönster från Vendela Wikström. Spana gärna in hennes egen virkblogg på http://vendelasvirkningar.blogg.se/. Nu är det dags att låta virkinspirationen flöda!

  Våren är här och den färgglada familjen snigel har just krupit ur sitt bo för att njuta av solen och göra det som sniglar gör bäst —att ta det lugnt. Låt en snigelkompis flytta hem till dig också! Experimentera med färger och tekniker med detta enkla mönster som grund. Möjligheterna är oändliga.

  Läs mer »
 3. Mossvirkad randig bordslöpare

  Mossvirkad randig bordslöpare

  Hej allihopa, Charlotta här!

  Gör vårfint i huset med en ny duk till bordet i härliga vårfärger. Duken virkas med tekniken mossvirkning (varannan fast maska, varannan luftmaska) som tillsammans med det lite grövre bomullsgarnet ger en fin struktur.

  Läs mer »
 4. Asymmetriska kappan

  Asymmetriska kappan

  Vi ses sällan men skickar idéer och garn och bilder fram och tillbaka. Ann-Christin provstickade Två trådändars lilla asymmetriska kofta för ett tag sedan och kom på att den skulle kunna bli en fin kappa också. Den asymmetriska är i sin tur en variant av Två trådändars lilla kofta, som många har stickat.

  Också kappan har sin uppläggningskant i halsen och stickas med ökningar på vartannat varv tills oket är tillräckligt stort. Sedan stickar

  Läs mer »
 5. Vårsockan

  Vårsockan

  Nej, nu får det baske mig bli vår snart! Vi tar och stickar oss ett par vårsockor, vet jag! Så att våren inte vågar annat än att komma…

  VÅRSOCKAN

  Design: Maja Karlsson

  Storlek: 36/37, 38/39, 40/41

  Sockans längd: 23 (24) 25 cm (Osträckt)

  Sockans omkrets: 18 (20) 22 cm (Osträckt)

  Garn: Alegria från Manos Del Uruguay – Färg 1: 14751 Färg 2: 14759

  Garnalternativ: Junior Raggi, Bambu Raggi, Miniraggi

  Garnåtgång: Ca 50 (60) 70 gram av färg 1, Ca 20 (25) 30 gram av färg 2.

  Strumpstickor: 2,5 mm

  Masktäthe

  Läs mer »
 6. Flätuppläggning – en bildbeskrivning

  Flätuppläggning – en bildbeskrivning

  Idag bjuder vi på en liten teknikskola som du kommer ha extra mycket glädje av imorgon, då vi publicerar ett sockmönster där denna teknik ingår… Fram med stickor och garn i två färger – så ska du få lära dig att göra en vacker flätuppläggning!

  1. Gör en löpögla med bägge trådarna. (OBS! Dessa två uppläggningsmaskor löses upp efter att uppläggningen är färdig, och räknas alltså inte
  Läs mer »
 7. Tå-upp – varför då?

  Tå-upp – varför då?

  Traditionellt sätt har vi nordbor stickat sockor från skaftet och nedåt. En metod som verkar ha fungerat bra hittills… Så varför överge ett vinnande koncept, för en nymodighet som dessutom kräver att man lär sig en eller flera nya uppläggningstekniker?

  Ja, det är ju en fullt rimlig fråga att ställa sig!

  Vi på Järbo Garn (som för övrigt är våldsamt förtjusta i just tå-upp-sockor) vill gärna räta ut ett och annat

  Läs mer »
 8. Färgmatchningsskola

  Färgmatchningsskola

  Tänk att bara få sitta och fantisera över färgval i Lettlopi till den där islandströjan du alltid drömt om, eller jämföra olika nyanser av Llama Silk till den där babyfilten av mormorsrutor du tänkt virka till din kära väns kommande bebis..

  Läs mer »
 9. Sunrise Mandala

  Sunrise Mandala

  Detta blogginlägg publicerades ursprungligen på Crochet Millans blogg. Alla bilder och texter nedan tillhör henne. Vi vill rikta ett stort tack till Camilla för att vi får publicera mönstret här på vår blogg!

  Hej allihopa, Camilla här!

  Nu är det daxs att virka in våren med en stor härlig mandala ca:50 cm stor blir mandalan! Det jag tycker är roligast med att virka mandalas är att ”leka” med färgerna, att virka med färger man i vanliga fall kanske inte använder, alltid blir det nya favorit kombinationer.

  Börja med

  Läs mer »
 10. 10 anledningar att sticka och virka

  10 anledningar att sticka och virka

  Har du funderat på varför du stickar eller virkar?

  Hjälper det dig att koppla av? Känner du stolthet när du färdigställt ett projekt? Tycker du om att dela din hobby med andra? Kanske är det svårt att sätta fingret på..

  Oavsett så finns det massor av goda anledningar till att sticka och virka – flera som faktiskt är vetenskapligt bevisade! Här nedan presenterar vi några av dessa, och i kommentarsfältet vill vi gärna att du delar med dig av dina egna erfarenheter. Häng med!

  Läs mer »
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.