Manos del Uruguay Cabrito

Pris från 165,00 kr
I lager
Art. nr
10000000056

Fluffigt och silkeslent.

Garngrupp: 1
Kvalitet:
 
80% Kid mohair, 20% Polyamid
Nystan: Ca 25 g = 210 m
Rekommenderade stickor: 3.25-4.00 mm
Stickfasthet: Ca 20-26 m = 10 cm

Marina
Använd ej sköljmedel

Manos del Uruguay Cabrito

Fluffigt, silkeslent och lätt som en fjäder. Sticka med det som det är för en nästan transparent, supermjuk tröja - eller tillsammans med en tråd av ett annat garn för att ge en drömlik mohair-aura till hela plagget. Självklart är det handfärgat, precis som de andra garnerna från Manos del Uruguay.

Manos del Uruguay startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Uruguay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.

Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Sedan 2009 är organisationen också medlem i World Fair Trade Organization – vilket innebär att garnet är rättvisemärkt.

En av de saker som gör Manos del Uruguays garner så unika är de vackra färgerna och meleringarna. Hemligheten ligger i små partier som färgas i vedeldade vattenkokare. Faktorer som det lokala vattnet, vädret och tid på året bidrar alla till de subtila nyanserna i de färger som tas fram.

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.