Ístex Einband

Pris från 56,00 kr
I lager
Art. nr
10000000062

Isländsk magi.

Garngrupp: 1
Kvalitet:
 
100% Isländsk Ull
Nystan: Ca 50 g = 250 m
Rekommenderade stickor: 2.50 mm
Stickfasthet: Ca 30 m = 10 cm

Álafosslopi
Använd ej sköljmedel

Ístex Einband

Ull har spunnits i Mosfellsbær på Island ända sen slutet på 1800-talet, tidigare under namnet Álafoss of Iceland. 1991 startade Istex (Islands Textilindustri) sin verksamhet och tog över ullhanteringen. Sen dess har verksamheten utökats ordentligt. Idag köper organisationen in ull från hela Island som sen förvandlas till världskända garner som Álafosslopi, Léttlopi, Einband och Plötulopi.

Den isländska ullen är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna unika komposition ger ett garn som blir värmande, samtidigt som det andas. Dina färdiga plagg blir lätta, samtidigt som de blir underbart mysiga.

Plagg som stickas med Einband drar lätt ut sig, vilket betyder att de är svåra att mäta innan de tvättats. Därför är det extra viktigt att du stickar en provlapp som du sen våtspänner och låter torka, för att på så vis få fram exakt stickfasthet och rätt stickstorlek för den önskade storleken. Efter tvätt blir ullen underbart mjuk och skön.

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.