Einband

Artnr
Einband

Isländsk magi.

Garngrupp: 1
Kvalitet:
 
100% Isländsk Ull
Nystan: Ca 50 g = 250 m
Rekommenderade stickor: 2.50 mm
Stickfasthet: Ca 30 m = 10 cm

Álafosslopi
Använd ej sköljmedel

Har du skapat något med våra garner? Visa oss med hashtag #jarbogarn

Pris från
Pris från 43,00 kr
Välj färgnyans

Ull har spunnits i Mosfellsbær på Island ända sen slutet på 1800-talet, tidigare under namnet Álafoss of Iceland. 1991 startade Istex (Islands Textilindustri) sin verksamhet och tog över ullhanteringen. Sen dess har verksamheten utökats ordentligt. Idag köper organisationen in ull från hela Island som sen förvandlas till världskända garner som Álafosslopi, Léttlopi, Einband och Plötulopi.

Den isländska ullen är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna unika komposition ger ett garn som blir värmande, samtidigt som det andas. Dina färdiga plagg blir lätta, samtidigt som de blir underbart mysiga.

Plagg som stickas med Einband drar lätt ut sig, vilket betyder att de är svåra att mäta innan de tvättats. Därför är det extra viktigt att du stickar en provlapp som du sen våtspänner och låter torka, för att på så vis få fram exakt stickfasthet och rätt stickstorlek för den önskade storleken. Efter tvätt blir ullen underbart mjuk och skön.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Einband
Ditt betyg

Har du en fråga? Skriv till oss på info@jarbo.se så hjälper vi dig!

Du kanske också gillar!