Reko Bomull 50g

Artnr
Reko Bomull 50g

Ett hållbart alternativ.

Garngrupp: 5
Kvalitet:
 
100% Återvunnen Bomull
Nystan: Ca 50 g = 75 m
Rekommenderade stickor: 4.00 mm
Stickfasthet: Ca 18 m x 25 v = 10 x 10 cm
Rekommenderad virknål: 4.00 mm
Virkfasthet: Ca 17 fm x 20 v = 10 x 10 cm


Använd ej sköljmedel

Har du skapat något med våra garner? Visa oss med hashtag #jarbogarn

Pris från
Pris från 25,00 kr

Möt Reko Bomull – ett 100% återvunnet bomullsgarn som tillverkas av rester som blir över vid produktionen av t-shirts. Detta är möjligt genom att fibern först dras isär, för att sedan blandas, kardas, matchas och slutligen spinnas till en enhetlig garntråd. En garntråd som du nu kan hålla i din hand!

Ett hållbart alternativ. Med Reko tar vår producent tillvara på restmaterial från modeindustrin som annars skulle behöva tas hand om på annat sätt. Dessutom används en fiber som redan är färgad, vilket gör garnet ännu mer miljövänligt. Detta innebär även att själva produktionen blir billigare, vilket gör det ännu enklare för dig att välja ett hållbart alternativ.

Omsorgsfullt utvalda färger. Den största utmaningen vid tillverkning är att matcha alla olika fiber för att få fram enhetliga färger. Ett enskilt parti består ofta av flera småpartier som noggrant valts ut för att ge ett snyggt slutresultat. När vi säger att Reko erbjuds i en skala av 30 omsorgsfullt utvalda färger vet du med andra ord vad vi pratar om.

Eftersom Reko kommer i samma grovlek som vårt Soft Cotton finns det massvis av gratis beskrivningar att välja bland. Med garnets unika struktur kan du på så vis ge nytt liv åt våra befintliga mönster. Så, vad väntar du på?

Skriv din egen recension
Du recenserar:Reko Bomull 50g
Ditt betyg