Manos del Uruguay Maxima

Rea just nu!
Pris från 175,00 kr Ordinarie pris 255,00 kr
Tillfälligt slut
Art. nr
10000000210

Lyxig merinoull från Manos del Uruguay.

Garngrupp: 5
Kvalitet:
 
100% Extra fin merinoull
Nystan: Ca 100 g = 200 m
Rekommenderade stickor: 4.00-5.00 mm
Stickfasthet: Ca 18-20 m = 10 cm

Maxima
Använd ej sköljmedel

Manos del Uruguay Maxima

Manos del Uruguay’s Maxima är ett otroligt mjukt ullgarn av finaste merino. Den sköna fibern i kombination med den lätta tråden ger ett något grövre, lyxigt garn som passar perfekt till tröjor, plädar och halsdukar. Med 24 vackra, handfärgade nyanser att välja bland kan vi nästan lova att du just mött en framtida favorit!

Manos del Uruguay startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Uruguay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.

Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Sedan 2009 är organisationen också medlem i World Fair Trade Organization – vilket innebär att garnet är rättvisemärkt.

En av de saker som gör Manos del Uruguays garner så unika är de vackra färgerna och meleringarna. Hemligheten ligger i små partier som färgas i vedeldade vattenkokare. Faktorer som det lokala vattnet, vädret och tid på året bidrar alla till de subtila nyanserna i de färger som tas fram.

^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.