Miljö och hållbarhet

I takt med att verksamheten utvecklats har också ansvaret på oss som leverantör ökat. Vår ambition har alltid varit att växa i samklang med djur, natur och människa. När vi nu agerar på en global marknad ser vi det som viktigare än någonsin förut. Därför samarbetar vi bara med aktörer vars verksamhet följer ILOs, BSCIs och ICTIs standard.

Detta innebär rent praktiskt att alla våra leverantörer måste kunna uppvisa certifikat på att inga djur kommer till skada, att arbetsvillkoren är schyssta för de anställda, att ingen onödig miljöpåverkan görs och att inga giftiga, otillåtna ämnen förekommer i produktionen.

Vi strävar ständigt mot att utöka sortimentet med ännu fler miljövänliga alternativ, och vi är mycket stolta över att majoriteten av våra garner nu är OekoTex-certifierade. Vi har nu även fler produkter än någonsin förut som är certifierade antingen genom DemeterGOTS eller Fairtrade. Som om inte det vore nog hittar du flertalet garner som är tillverkade av 100% återvunna fibrer. För dig som vill sticka med nordisk ull erbjuder vi ett brett sortiment av isländska ullgarner som Léttlopi och Alafosslopi. Dessutom tar vi ständigt in nya miljövänliga alternativ av olika växtbaserade fiber. Varför inte spana in vårt nya pappersgarn Raffia som tillverkas av FSC-certifierad träfiber?

Om du vill veta mer om vårt ansvarstagande är du alltid välkommen att kontakta oss på tel. 026-273030 eller mail info@jarbo.se.

miljo-hallbarhet-jarbo-garn