Hermine - slätstickad mössa

29,00 kr
I lager
Art. nr
91894
Välj Storlek
Paketpris 166,00 kr

Hermine - slätstickad mössa

Den här mössan är ditt go-to-plagg i höst och vinter. Det är en enkel mössa, både att sticka men även utseendemässigt. Det gör den lätt att anpassa den efter dina behov och efter tycke och smak. Du formar först huvudkullen på mössan och stickar den så lång som du vill ha den. Välj om du vill sticka mössan med en tight eller pösig passform.

Designer: Agnes Brandels

Foto: Daniel Bernstål

Version: 2

Mönsterinformation

GARN
Alpe (100 % ull. Ca 50 g = 100 m)
Fin Mohair Silke (72 % mohair, 28 % silke. Ca 25 g = 210 m)
GARNALTERNATIV TILL ALPE
Svensk Ull (100 % svensk ull. Ca 100 g = 180 m)
Ylle (100 % ull superwash. Ca 100 g = 208 m)
Ístex Lettlopi (100 % isländsk ull. Ca 50 g = 100 m)
GARNALTERNATIV TILL FIN MOHAIR SILKE
Manos del Uruguay Cabrito (80 % kid mohair, 20 % polyamid. Ca 25 g = 210 m)
MASKTÄTHET Ca 18 m x 25 v slätst med st 5 mm = 10 x 10 cm
STORLEKAR
vuxen tight (vuxen pösig)
MÖSSANS BREDD
Ca 24 (27) cm
MÖSSANS LÄNGD
Ca 23 (27) cm
GARNÅTGÅNG
Ca 50 (70) g (fg 36123, peacock blue, Alpe) 
Ca 15 (20) g (fg 31527, kayaking, Fin Mohair Silke)
STRUMPSTICKOR
4 och 5 mm eller rundstickor 4 och 5 mm, 80 cm, för Magic Loop)
TILLBEHÖR
Ullnål
SVÅRIGHETSGRAD *

Matchande halsduk: 91893

Stickning am=avig maska/aviga maskor, arb=arbetet, avigs/AS=avigsidan, avm=avmaska, bakst=bakstycke, bf/bfg=bottenfärg, bmb=bakre maskbågen, cm:s=centimeters, db-int=dubbelintagning, döhpt=dubbel överdragshoptagning, enl=enligt, fg=färg, flm/LM=flytta markör/lyft markör, fmb=främre maskbågen, framst=framstycke, förkl=förklaringar, ggr=gånger, hopt=hoptagning, int=intagning, kantm=kantmaska, m=maska/maskor, mb=maskbåge, mf/mfg=mönsterfärg, omsl=omslag, plm/PM=placera markör, rest=resterande, rm=rät maska/räta maskor, räts/RS=rätsidan, rätst=rätstickning, slätst=slätstickning, st=sticka/stickor, tills=tillsammans, uppr=upprepa, v=varv, vr=vriden/vridna, v:s=varvs, ytterl=ytterligare, öhpt=överdragshoptagning, ökn=ökning

Virkning arb=arbetet, avigs/AS=avigsidan, bakst=bakstycke, bf/bfg=bottenfärg, bmb=bakre maskbågen, cm:s=centimeters, dst=dubbelstolpe, enl=enligt, fg=färg, fmb=främre maskbågen, flm/LM=flytta markör/lyft markör, fm=fast maska/fasta maskor, förkl=förklaringar, ggr=gånger, hopt=hoptagning, hopv=hopvirkade, hst=halvstolpe, kantm=kantmaska, lm=luftmaska, lmb=luftmaskbåge, m=maska/maskor, mb=maskbåge, mf/mfg=mönsterfärg, omsl=omslag, plm/PM=placera markör, rest=resterande, räts/RS=rätsidan, st=stolpe, st-gr=stolpgrupp, sm=smygmaska, tills=tillsammans, uppr=upprepa, v=varv, v:s=varvs, ytterl=ytterligare, ökn=ökning, 3-dst=tredubbel stolpe, 5-lmb=luftmaskbåge med 5 lm

För att undvika frågetecken: Tänk på att läsa igenom mönstret noga innan du påbörjar ditt arbete.
Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. Om masktätheten inte stämmer kan resultatet få fel mått och form.
Markera storleken du stickar eller virkar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
Diagram: Det underlättar att följa med i diagrammet om du sätter en linjal längs med den rad du stickar eller virkar.
Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets typ och form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv storleken på plagget beroende på hur mycket rörelsevidd du vill att plagget ska ha. Plaggskisser visar plaggets mått.
Flerfärgsstickning: Tänk på att sno tråden som löper med på baksidan om den du stickar med, om du stickar mer än 3-4 maskor av en och samma färg, så du inte får för långa lösa trådar på baksidan. Om garnet behöver snos flera varv i rad så ska du tänka på att inte sno det på samma ställe.
Garnalternativ: Observera att garnåtgång samt utseende kan variera vid byte av garn (även med garn i samma garngrupp).
Tips för handfärgat garn: Se till att från början ha tillräckligt med garn så det räcker till hela projektet då garnet kan variera i färg från parti till parti. Växla gärna mellan att sticka två varv från en härva och två varv från en annan för att få en jämnare blandning mellan färgerna.
Blockning och tvättning: Garn kan färga av sig när det ligger fuktigt en längre stund. Var extra varsam vid blockning och tvättning av plagg med starka kontrastfärger. Fukta arbetet, gärna med en sprayflaska, krama försiktigt ur eventuellt överskottsvatten i en hoprullad handduk. Lägg arbetet att plantorka och spänn ut det efter angivna mått. 

^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.