Sirapssnitt - sockor

49,00 kr
I lager
Art. nr
92653
Välj Storlek
Paketpris 87,00 kr
Ny

Sirapssnitt - sockor

Mönstret har fått namnet Sirapssnitt, eftersom formen som åttabladsrosen är placerad i liknar en norsk, traditionell småkaka. Åttabladsrosorna kan få helt olika uttryck beroende på formen de är placerade i, och i vilket sammanhang. Här är det granrismönster både i rosen och runt huvudmotivet. Detta ger ett spännande uttryck i kompositionen, liksom att mönstret träder fram på olika sätt om det är placerat på längden som här på sockorna. Sockorna har bekväm passform och värmer en bra bit upp på benet. Du stickar dem uppifrån skaftet och ned i Mellanraggi, med en enkel istickshäl som stickas på slutet. Välj två färger med god kontrast så får du bäst effekt av mönstret! Titta noga på bilderna så kommer du att upptäcka alla fina små detaljer i sockorna.

Designer: Birger Berge

Foto: Madelene Linderstam

Version: 1

Mönsterinformation

GARN Mellanraggi (75 % ull ”superwash”, 25 % polyamid. Ca 100 g = 260 m)
GARNALTERNATIV
Astrid (100 % ull ”superwash”. Ca 50 g = 125 m)
Merino Raggi (75 % merinoull, 25 % polyamid. Ca 100 g = 278 m)
Fuga (50 % ull ”superwash”, 50 % akryl. Ca 50 g = 121 m)
MASKTÄTHET Ca 25 m x 27 v (25 m x 24 v) på st 3,5 mm = 10 x 10 cm
STORLEK Dam (Herr)
SOCKANS VIDD Ca 11 (14) cm
SOCKANS LÄNGD Ca 35 (42) cm
LÄNGD SKAFT Ca 16 (19) cm
LÄNGD FOT (utan häl) Ca 19 (23) cm
LÄNGD FOT (med häl) Ca 23 (28) cm
GARNÅTGÅNG
Fg 1: Ca 100 (100) g (fg 28201, Natural white / 28211 Light grey / 28201 Natural white)
Fg 2: Ca 100 (100) g (fg 28237 Forest green / 28213 Black / 28232 Navy)
STRUMPSTICKOR 2,5 och 3,5 mm
SVÅRIGHETSGRAD **

Stickning am=avig maska/aviga maskor, arb=arbetet, avigs/AS=avigsidan, avm=avmaska, bakst=bakstycke, bf/bfg=bottenfärg, bmb=bakre maskbågen, cm:s=centimeters, db-int=dubbelintagning, döhpt=dubbel överdragshoptagning, enl=enligt, fg=färg, flm/LM=flytta markör/lyft markör, fmb=främre maskbågen, framst=framstycke, förkl=förklaringar, ggr=gånger, hopt=hoptagning, int=intagning, kantm=kantmaska, m=maska/maskor, mb=maskbåge, mf/mfg=mönsterfärg, omsl=omslag, plm/PM=placera markör, rest=resterande, rm=rät maska/räta maskor, räts/RS=rätsidan, rätst=rätstickning, slätst=slätstickning, st=sticka/stickor, tills=tillsammans, uppr=upprepa, v=varv, vr=vriden/vridna, v:s=varvs, ytterl=ytterligare, öhpt=överdragshoptagning, ökn=ökning

Virkning arb=arbetet, avigs/AS=avigsidan, bakst=bakstycke, bf/bfg=bottenfärg, bmb=bakre maskbågen, cm:s=centimeters, dst=dubbelstolpe, enl=enligt, fg=färg, fmb=främre maskbågen, flm/LM=flytta markör/lyft markör, fm=fast maska/fasta maskor, förkl=förklaringar, ggr=gånger, hopt=hoptagning, hopv=hopvirkade, hst=halvstolpe, kantm=kantmaska, lm=luftmaska, lmb=luftmaskbåge, m=maska/maskor, mb=maskbåge, mf/mfg=mönsterfärg, omsl=omslag, plm/PM=placera markör, rest=resterande, räts/RS=rätsidan, st=stolpe, st-gr=stolpgrupp, sm=smygmaska, tills=tillsammans, uppr=upprepa, v=varv, v:s=varvs, ytterl=ytterligare, ökn=ökning, 3-dst=tredubbel stolpe, 5-lmb=luftmaskbåge med 5 lm

För att undvika frågetecken: Tänk på att läsa igenom mönstret noga innan du påbörjar ditt arbete.
Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. Om masktätheten inte stämmer kan resultatet få fel mått och form.
Markera storleken du stickar eller virkar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
Diagram: Det underlättar att följa med i diagrammet om du sätter en linjal längs med den rad du stickar eller virkar.
Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets typ och form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv storleken på plagget beroende på hur mycket rörelsevidd du vill att plagget ska ha. Plaggskisser visar plaggets mått.
Flerfärgsstickning: Tänk på att sno tråden som löper med på baksidan om den du stickar med, om du stickar mer än 3-4 maskor av en och samma färg, så du inte får för långa lösa trådar på baksidan. Om garnet behöver snos flera varv i rad så ska du tänka på att inte sno det på samma ställe.
Garnalternativ: Observera att garnåtgång samt utseende kan variera vid byte av garn (även med garn i samma garngrupp).
Tips för handfärgat garn: Se till att från början ha tillräckligt med garn så det räcker till hela projektet då garnet kan variera i färg från parti till parti. Växla gärna mellan att sticka två varv från en härva och två varv från en annan för att få en jämnare blandning mellan färgerna.
Blockning och tvättning: Garn kan färga av sig när det ligger fuktigt en längre stund. Var extra varsam vid blockning och tvättning av plagg med starka kontrastfärger. Fukta arbetet, gärna med en sprayflaska, krama försiktigt ur eventuellt överskottsvatten i en hoprullad handduk. Lägg arbetet att plantorka och spänn ut det efter angivna mått. 

^Topp Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.