Hosuband

Hosuband

Hosuband - det bästa av två världar!

Äntligen har det blivit dags att presentera ett garn som kombinerar den isländska ullens unika egenskaper med en nylonförstärkning – något som ytterligare ökar sockornas hållbarhet!

Hosuband bär känslan av gamla tiders raggsocksgarn. Det är robust och slittåligt, i de traditionella sock-färger vi nordbor lärt oss att älska. Man skulle säga att detta är något av raggsocksgarnernas ”Rolls Royce” – och en välkommen nyhet såväl i garnhyllan som i strumplådan!

Isländsk ull är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna unika komposition ger ett garn som blir värmande, samtidigt som det andas. Perfekt, när det kommer till strumpor som ska bäras under de kallare årstiderna. Dessutom finns en stor poäng med att sticka strumpor i ett riktigt slitstarkt garn. Det bidrar till att du verkligen får ”lön för mödan” när du handstickat dig ett par sockor, eftersom du kan bära dem under lång tid framöver. I synnerhet om du vårdar sockorna väl.

Jag hoppas att du ska gilla detta garn, lika mycket som vi gör!

/Maja – designer på Järbo Garn

Bonustips 1: Har du sett att jag har designat raggsockor med flätstickade skaft i detta garn?

Bonustips 2: Missa inte den isländska ulltvätten som passar fint att använda när du tvättar dina sockor!

Visa som Rutnät Lista

4 Produkter

per sida
Fallande
 1. Ny
  Hosuband Sockgarn med isländsk ull Pris från:
  Pris från 81,00 kr
  Isländskt sockgarn. Garngrupp: 6Kvalitet: 80% Isländsk Ull, 20% PolyamidNystan: Ca 100 g = 133 mRekommenderade... Läs mer
 2. I lager
  Raggsocka med flätstickat skaft och Fleegle Heel
  GARNKVALITÉ Hosuband (80 % Isländsk ull, 20 % Polyamid. Ca 100 g = 133 m)MASKTÄTHET Ca 18 m x 28 v slätst på st... Läs mer
 3. Wool Soap Lopi 500 ml
  225,00 kr
  Tvättmedel för ullplagg. Läs mer
 4. Wool Softener Lopi 500 ml
  225,00 kr
  Balsam för ullplagg. Läs mer
Visa som Rutnät Lista

4 Produkter

per sida
Fallande