Om Järbo Garn

Historia

De textila traditionerna i Järbo sträcker sig tillbaka till 1890-talet som Yllefabriken och omfattade då förutom garntillverkning även vävning, färgning och beredning. Under 1960-talet koncentrerades verksamheten till garn och då i första hand industrigarner för tillverkning av möbeltyger, mattor, gardiner med mera. Tillverkning av handarbetsgarner har under tidigare år skett i mindre skala men från 1980-talets början ökade denna sektor kraftigt i omfattning.

Företaget har en familjeägd bakgrund och drivs sedan 1980 som Järbo Garn av syskonen Jan Blomberg och Kristina Yttermyr, som fortfarande är verksamma i företaget. Järbo Garn fokuserade från start på handelsverksamhet med inriktning på handarbetsgarner och sortimentet utökades markant, liksom marknadsandelarna i Sverige.

Utveckling

Verksamheten har stadigt utvecklats och idag framstår bolaget som en av marknadens ledande leverantörer av stick- och virkgarner. Vi har även ett brett utbud av tillbehör för stickning, virkning och annat handarbete. Järbo Garns produkter finns väl representerade runt om i Norden, och sortimentet av garner och design är under ständig utveckling.

I dag samarbetar vi med ledande producenter i ett flertal länder och genom import av stora volymer kan vi erbjuda prisvärda produkter av hög kvalité. Genom en flexibel varuhantering och väl utarbetad logistik förmedlar vi dagligen ett stort antal ordrar från centrallagret i Sandviken.

Kvalité

Vi värnar för god kvalité! Efter noggranna undersökningar och lång erfarenhet inom garnbranschen vet vi att våra kunder uppskattar kvalité. Detta sporrar oss att hela tiden bevaka våra produkter extra noga.

om-jarbo-garn
Bild från den gamla Yllefabriken i Järbo.