Vårens nyheter

Vårens nyheter

Vårens nyheter

Äntligen är det dags att ta del av vårens nyheter från Järbo Garn! Till denna säsong har vi valt att satsa extra mycket på naturliga garner av växtfiber som trä, viskos och lin. Bland våra nyheter hittar du Lilly, ett modernt garn på snygga cakeball-nystan. Garnet passar utmärkt till både stickade och virkade plagg och accessoarer, och de olika printfärgerna skapar en vacker effekt – utan att du behöver byta färg en endaste gång! Blandningen av viskos och lin ger ett vackert fall och en skön, sval känsla. Lilly är med andra ord det perfekta garnet till dina vår- och sommarprojekt!

Nytt för i år är även Raffia – ett pappersgarn tillverkat av 100% nedbrytbar, FSC-certifierad träfiber. Detta veganvänliga garn passar perfekt till stickade och virkade accessoarer som hattar, väskor, dukar och andra inredningsdetaljer. Det är lätt, luftigt och miljövänligt - och kan även handtvättas varsamt. Eftersom Raffia är vattenavvisande kan du till och med ta med dina accessoarer till stranden ;)

Från Istex introducerar vi två nyheter. Först har vi Hosuband, ett sockgarn av isländsk ull som förstärkts med polyamid. Detta innebär att garnet blir extra hållbart, och därför passar perfekt till allt från sockor och vantar till tröjor och mössor. Sen har vi Kambgarn, tillverkat i Spanien av värmande merinoull från Sydamerika. Garnet färgas sedan på Island av Istex skickliga hantverkare. Detta resulterar i en bred färgskala med massor av vackra kulörer att välja bland. Den magiska merinoullen gör garnet mjukt, värmande, hållbart, vattenavvisande, och lätt att sköta om. Precis som våra andra merinogarner är Kambgarn tillverkat av 100% mulesing-fri ull.

Sist men inte minst bjuder vi på en Fairtrade-märkt nyhet från kvinnokooperativet Manos del UruguayFino Mini-Skeins, Fino i smarta kit med fem söta minihärvor! Här blir du bortskämd med hela elva olika set med vackra färgkombinationer att välja mellan, inspirerade av allt från himmel till jord. I varje set ingår 5 x 20 g minihärvor i kompletterande färger. Missa inte de matchande mönstren från Fairmount Fibers!

Visa som Rutnät Lista

5 Produkter

per sida
Fallande
 1. Ny
  Hosuband Sockgarn med isländsk ull Pris från:
  Pris från 81,00 kr
  Isländskt sockgarn. Garngrupp: 6Kvalitet: 80% Isländsk Ull, 20% PolyamidNystan: Ca 100 g = 133 mRekommenderade... Läs mer
 2. Ny
  Kambgarn Mjuk merinoull Pris från:
  Pris från 58,00 kr
  Magisk merino. Garngrupp: 3Kvalitet: 100% MerinoullNystan: Ca 50 g = 150 mRekommenderade stickor: 3.00-4.00... Läs mer
 3. Ny
  Manos del Uruguay Fino Mini-Skeins Handfärgade minihärvor Pris från:
  Pris från 405,00 kr
  Minihärvor av merino och silke. Garngrupp:2Kvalitet:70% Extra Fin Merinoull, 30% SilkeNystan:5 x 20 gRekommenderade... Läs mer
 4. Ny
  Raffia Pappersgarn Pris från:
  Pris från 75,00 kr
  Pappersgarn. Garngrupp: 0Kvalitet: 100% TräfiberNystan: Ca 35 g = 75 mRekommenderade stickor: 5.00-5.50... Läs mer
 5. Ny
  Vårens fina sockpaket

  Från 176,00 kr

  Passa på att sticka ett par användbara och mjuka sockor när våren står för dörren! Vi har valt ut fyra... Läs mer
Visa som Rutnät Lista

5 Produkter

per sida
Fallande