Läser in...
bild-fjall

Fjäll

Nu kommer FJÄLL, uppföljaren till vårt populära mönsterhäfte Vildmark. I Fjäll fokuserar vi på friluftsplagg för vinterbruk. Plaggen har modern passform och snygg finish - perfekt för dig som gillar att vistas i skog och mark under vinterhalvåret.

Plaggen i Fjäll (utom sockorna som är signerade Maja Karlsson) är designade av Karin och Stina Weststrand. Ni kanske minns dem från kollektionen Vildmark? Läs mer om dem här.

Häftet innehåller väst, tröja, funktionsvantar och sockor. Samtliga plagg kommer i både dam- och herrstorlek och stickas i vår nya kvalitet Svensk Ull 4tr! Vi på Järbo är riktigt glada över att kunna erbjuda stickat för friluftslivet i rustik svensk ull. Skapa dina egna funktionsplagg för en hållbar framtid!#järbofjäll

fajll-slider-1

Tips & råd

Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. Om masktätheten inte stämmer kan resultatet få fel mått och form.

Markera storleken du stickar eller virkar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
Diagram: Det underlättar att följa med i diagrammet om du sätter en linjal längs med den rad du stickar eller virkar.

Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets tyoch form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv storleken på plagget beroende på hur mycket rörelsevidd du vill att plagget ska ha. Plaggskisser visar plaggets mått.

Blockning och tvättning: Garn kan färga av sig när det ligger fuktigt en längre stund. Var extra varsam vid blockning och tvättning av plagg med starka kontrastfärger. Fukta arbetet, krama försiktigt ur eventuellt överskottsvatten i en hoprullad handduk. Plantorka och spänn ut det efter angivna mått.