Läser in...
om-jarbo-garn-2_1

Med handarbete närmast hjärtat

De textila traditionerna i den lilla orten Järbo utanför Sandviken sträcker sig ända tillbaka till 1890-talet. Yllefabriken utgjorde centrum av samhället och omfattade förutom garntillverkning även beredning, färgning och vävning. Under 1960-talet koncentrerades verksamheten till garn och då i första hand garner för tillverkning av möbeltyger, mattor och gardiner. Med Karl-Erik Blomberg och senare hans barn Jan och Kristina i spetsen blommade företaget ut till vad det är i dag. Karl-Erik tog med stor kärlek fram, bland annat, originalet av raggsockgarn Raggi som värmt tusentals fötter under många, många år. Vi tog oss an utmaningen att producera de bästa garnerna och tillbehören för stickning och virkning och är väldigt stolta över att i dag vara en av marknadens ledande leverantörer. 
 
Familjekänslan i Järbo består, och vi sätter högt värde i att ge dig en upplevelse från att du köper garnet till att du bär ett färdigt plagg. 
 
Du hittar allt du behöver hos oss! Järbos produkter finns i hundratals butiker runt om i Norden, samt på www.jarbo.se där du enkelt beställer hem garnpaket till ditt nästa projekt.

I dag håller vi till i Gävle där vi har vårt stora lager som skeppar garn både till butiker och privatpersoner. 

jarbo_logo_square_black_rgb

Låt oss presentera vår nya logotyp!

I över ett år har vi funderat och sökt oss fram till vad nya Järbo ska vara. Nu är vi äntligen framme och kan visa er resultatet!
Ni kanske har hört talas om den åttabladiga rosen? Det är ett traditionellt mönster som har funnits i nordisk design i flera hundra år. Vi har inspirerats av den och gjort vår egen variant. Mönstret du ser här bakom loggan är inspirerat från gamla torptapeter!
Vi hoppas att ni och era kunder ska glädjas lika mycket som vi gör åt vårt nya utseende! Och en sak till: Eftersom att vi redan är ”Järbo” med de flesta så har vi valt att ta bort ”Garn” ur varumärkesnamnet. Nu heter vi kort och gott Järbo.

92626_92627_92628_92629_92630_92631_92632_92633_92634_92635_92636_arv

Nordisk design i fokus

Genom att samla profilerade designers från Sverige och Norden kan vi nu erbjuda design av otroligt hög nivå. Vi vill att du liksom vi ska vilja fylla bokhyllan med våra nya mönsterhäften, och de som kommer framöver. Vi erbjuder våra mönster på flera olika format: som en del av ett mönsterhäfte, som enskilda mönster eller som digitala PDF:er. Vi kommer dessutom publicerara aktuella gratismönster löpande.

Sk_rmklipp_2

Vi håller dig i handen

Vi är generösa med att ge inspiration och tydliga guider. Med hjälp av dessa kan du känna dig trygg i ditt handarbete. 
Vi kommer att erbjuda alternativa färgförslag till varje nytt mönster, vi vet ju att ni uppskattar genomtänkta färgkombinationer.

Vi kommer också att ange specifika garnalternativ som passar mönstret. Våra populära virkalongs och knit-alongs fortsätter vi såklart med flera gånger per säsong. Dessutom kommer vi att göra pedagogiska stickskolor och ange svårighetsgrad intill mönstren. Då blir det lättare för dig att lära dig nytt och att välja rätt!

En annan bonus är att våra mönster kommer att ha detaljerade måttskisser.

yllefabriken