Läser in...

Då var det dags för tredje delen i vår garnutmaning!

Vår garnutmaning går ut på att tänka till lite extra kring ett visst område, och sedan skapa något av garn utifrån det temat. Här gäller det verkligen att tänka fritt och kreativt, för vi tänker inte komma med några pekpinnar! Varje vecka kommer vi att bjuda på ett nytt tema som ni sedan får skapa utifrån. För att göra det extra spännande lägger vi dessutom in ett tävlingsmoment där de tre mest kreativa bidragen från varje vecka belönas med fina priser som valts ut av mig och Maja!

För att vara med i garnutmaningen är det bara att du fotar ditt bidrag och lägger upp det på Instagram under hashtaggen #garnutmaning eller på vår Facebook-sida i tävlingsinlägget som ligger längst upp. Du kan även maila in ditt bidrag till blogg@jarbo.se. Varje veckotävling pågår från det att veckans tema publicerats fram till söndag kl. 23.59 samma vecka. Vinnarna publiceras sen i alla våra kanaler dagen efter!

Veckans tema är…. GARN I NATUREN!

Vi hoppas att ni antar vår utmaning genom att bidra med vackra och spännande handarbetsalster! Den här veckan är ni nämligen med och tävlar om ett set RÖD virknålar eller stickor, som smidigt kan tas med ut i naturen!

Mer inspiration hittar du på bloggen, Pinterest och i våra sociala medier! Nu är det bara att plocka fram garn, så önskar vi dig ett stort.. LYCKA TILL!!Vindspel/Drömfångare

Garn: Elise, ca 10 g
Virknål: 3,5 mm
Tillbehör: Träring ca 21 cm i diameter (yttermått), vackra band, pinglor m.m.

Varv 1: Gör en stor magisk ring med 1 lm, 21 fm, 1 sm i 1:a fm. Dra ihop ringen något, men låt den vara ca 5 cm i diameter. Dras ihop mer efter monteringen.

Varv 2: (10 lm, hoppa över 2 fm, 1 sm i nästa fm) 7 ggr = 7 bågar.

Varv 3: [5 fm, 1 hst, 2 lm, 1 hst, 5 fm] om varje lmb = 7 kronblad.

Varv 4: 3 lm, (6 lm, 1 fm i 2-lmb, 6 lm, hoppa över 6 m, 1 dst mellan kronbladens fm) 7 ggr = 14 bågar.

Varv 5: 1 sm i var och en av de 3 första lm, 1 sm om lmb, (10 lm, 1 sm om nästa 6-lmb) 13 ggr, 10 lm, 1 sm i 1:a lm = 14 bågar.

Varv 6 + montering: 1 sm i var och en av de 4 första lm, 1 sm om lmb, (10 lm, lägg lm-kedjan om träringen och virka 1 sm om nästa lmb på andra sidan ringen) 13 ggr, 10 lm, 1 sm i 1:a lm på andra sidan ringen.

Ta av garnet. Dra nu försiktigt åt den magiska ringen i mitten till lämplig storlek. Fäst trådar.

Dekorera nederdelen av träringen med band och pinglande föremål efter tycke och smak. Virka en ögla eller använd något annat för upphängning.