Läser in...
j_rbo_sk_rg_rd_smal-6

Skärgård - vår och sommarkollektion 2024

I kollektionen Skärgård beger vi oss till den svenska skärgården, blickar ut över havet från klipporna och ror ut i en eka! Vårens kollektion innehåller tidlösa flätor och spännande Fair Isle-mönster. Vi bjuder på mysiga tröjor och maritima mönster - en virkad väska, sjalar, sockor och sommartoppar. En rad klassiska plagg som kommer att följa dig under många somrar. Färgskalan är hämtad från sanden, klipporna, de slitna sjöbodarna, havet och solnedgången. Mjuka naturmaterial gör att dina plagg åldras vackert och håller i många år. Välkommen att följa Järbo till havs!

j_rbo_sk_rg_rd_liggande-2

Tips & råd

Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. Om masktätheten inte stämmer kan resultatet få fel mått och form.

Markera storleken du stickar eller virkar så är det lättare att följa beskrivningstexten.
Diagram: Det underlättar att följa med i diagrammet om du sätter en linjal längs med den rad du stickar eller virkar.

Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets tyoch form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. Därefter bestämmer du själv storleken på plagget beroende på hur mycket rörelsevidd du vill att plagget ska ha. Plaggskisser visar plaggets mått.

Blockning och tvättning: Garn kan färga av sig när det ligger fuktigt en längre stund. Var extra varsam vid blockning och tvättning av plagg med starka kontrastfärger. Fukta arbetet, krama försiktigt ur eventuellt överskottsvatten i en hoprullad handduk. Plantorka och spänn ut det efter angivna mått.