Läser in...
Färginspiration: Oväntad och fin kombo med glittergarn och ull

Färginspiration: Oväntad och fin kombo med glittergarn och ull

Posted: 13 April, 2021
Writer: Madelene Linderstam
Category:

Glittrigt garn brukar oftast förknippas med julgranskulor eller dockkläder. Men glittrigt garn förtjänar en plats på så många fler ställen!

Jag vill visa hur fint det blir när man blandar in en tråd med glittergarn tillsammans med ullgarn! Detta funkar i vilket plagg som helst, kanske en somrig kofta som du vill ska se lite extra tjusig ut. Jag ser framför mig sommarbröllop och midsommarfester med guldkant! Glitter gör ju allt festligare, så är det ju bara.

Här har jag stickat en provlapp där jag la upp i dubbla trådar Junior Raggi När det är dags för glitterrand så tar jag i stället en tråd Junior Raggi och en tråd Glittra. Då blandas glittergarnet in i ullgarnet på ett väldigt fint sätt, tycker jag. Det går förstås även bra att köra med enbart glitter, då blir det helt enkelt bara MER glittrigt. Det har ingen dött av!

Inspirationen till detta kommer från Josefinast på Instagram somstickade en tröja till sin syster med den här färgtekniken. Sjukt snyggt!

Den här tekniken kan ni använda när som helst. Tänk på att när ni använder dubbelt garn så ändras stickfastheten och garnet blir dubbelt så tjockt. Därför funkar det utmärkt att använda Junior Raggi och Glittra tillsammans om mönstret du vill sticka anger ett tjockare garn, i garngrupp 4 eller 5. Gör en provlapp så vet du att du hamnar rätt!

 

Glittra, Junior raggi, addi björk

 

Färgerna på bilderna är:

Glittra: Gold, nr 102

Junior Raggi: Heather Pink, nr 68408 (den mörkare) och Light Pink, nr 68409.

Och stickorna, det är våra björkstickor, lätta och snygga!