Läser in...
Nätkassar och 'Tre systrar' - en linsjal med tre olika avslut

Nätkassar och 'Tre systrar' - en linsjal med tre olika avslut

Posted: 13 April, 2021
Writer: Madelene Linderstam
Category:

Vad sägs om några nya mönster i Järbo lin?

I dag släpper vi mönster till en helt underbart somrig sjal!
Det är Maria 'Garnomera' Samuelsson som designat den åt oss - och hon kallar den Tre Systrar. Visst är det fint! Grunden i sjalarna är samma, men den har tre olika avslut att välja bland.Precis som att tre systrar är i grunden samma, men med olika personligheter och utseenden... Så poetiskt, tack snälla Maria för att du formgett denna fina och roliga sjal och nätkassar åt oss!

Sjalen är väldigt enkel och rolig att sticka och passar även dig som inte stickat så mycket tidigare. Linet är svalt och otroligt mjukt, så det passar ju strålande i en sommarsjal.

Dessutom släpper vi två mönster till av Maria Samuelsson: fina nätkassar med dragsko eller handtag! Nu när skatten på plastpåsar höjts passar det väl bra med stickade kassar att ta med till butiken? De funkar också fint att ha med till stranden och ha badkläder i.

Kassarna är väldigt enkla och snabba att sticka. Av en härva Järbo lin får du ut tre kassar. Två härvor räcker till en sjal! Nu håller vi tummarna för att ni ska tycka om våra fina nya mönster och sätta stickorna i Järbo lin bums!

Visst är sjalen och kassarna fina!

Här hittar ni mönstret till Tre Systrar

Här hittar ni mönstret till Fruktkassen med dragsko

Här hittar ni mönstret till Fruktkasse med handtag