Läser in...
jarbo_vasenn_1400x628px-

Minikollektion - Väsen

Låt oss presentera Väsen. En spännande uppföljare till den populära kollektionen Sägen. Återigen har vi låtit nordisk folktro och natur inspirera till stickade plagg. Plaggen har fått namn efter traditionella Väsen som återfinns i våra folksagor; Tex Vittra, Mara och Troll. När det gäller garner, har vi valt att lägga tyngdvikt på våra härliga svenskull-kvaliteter: Svensk Ull 3 tr och Svensk ull 4 tr. Väsen är därför ett gyllene tillfälle för dig att sticka i inhemsk ull. Mönstersamlingen innehåller bland annat en klänning, en kofta, en sjal, samt vantar och sockor. 

Garner som ingår i kollektionen

Tips och Råd

För att undvika frågetecken: Tänk på att läsa igenom mönstret noga innan du påbörjar ditt arbete.

Masktäthet: Sticka eller virka alltid en provlapp enligt rekommendationen. Stämmer det inte med masktätheten som anges, prova med tunnare eller grövre stickor eller virknål. 
Rörelsevidd:  Rörelsevidden på plaggen i våra mönster varierar beroende på plaggets typ och form. För att hitta rätt storlek rekommenderar vi att du först mäter direkt på kroppen. 
Blockning och tvättning: Fukta arbetet med en sprayflaska, krama ur eventuellt överskottsvatten i en handduk. Lägg arbetet att plantorka och spänn ut det efter angivna mått.